Gode ideer til fritidsinteresser til dit barn

Gode ideer til fritidsinteresser til dit barn

14. marts 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det er sundt for dit barn at have en fritidsinteresse og at have noget at gå op i. Det er fakta, som der ikke er så meget at gøre ved. Dog findes der mange forskellige ting, dit barn kan lave i sin fritid, og det skal være op til barnet, hvad det er, de gerne vil bruge deres tid på. Dog må du som forælder selvfølgelig gerne sige pænt fra, hvis der nu f.eks. ikke er plads til det økonomisk eller noget lignende. Her kan du få nogle gode ideer, til hvilke fritidsinteresser dit barn kan dyrke.

Holdsport til den sociale sommerfugl

Er dit barn typen, der er venner med alt og alle, og ikke har nogle problemer med at være social overhovedet? Kan dit barn samtidigt godt lide at bevæge sig og være fysisk aktiv? Så er holdsport helt sikkert noget for dem. Her bliver sociale relationer og fysisk aktivitet mixet på en måde, der gør, at barnet kan drage fordele af begge ting. Spørgsmålet er bare, hvilken sportsgren det skal være. En løsning på dette kan være, at du lader dit barn prøve flere forskellige sportsgrene af, og så kan barnet beslutte sig for, hvilken sportsgren de bedst kan lide.

Fritidsinteressen behøver ikke være sport

Det er ikke alle børn, der kan lide at dyrke sport – men det skal ikke snyde dem for at have noget at give sig til i deres fritid. Et godt alternativ til en fritidsaktivitet, der ikke inkluderer så meget sport, er spejder. Her får barnet stadig det sociale aspekt i foreningen, men det er nogle andre evner der bliver brugt, hvis barnet går til spejder. Hvis dit barn skal gå til spejder, skal barnet også bruge noget udstyr – find Danmarks bredeste udvalg af liggeunderlag her. Så er dit barn godt forberedt på at kunne sove i naturen uden problemer.