Gode råd til den nye hesteejer

Gode råd til den nye hesteejer

26. april 2019 Slået fra Af Redaktionen

 

Er man på udkig efter alt det rideudstyr man kan få, og vil man have det i den bedst mulige kvalitet, så er anskaffelsen altså ikke helt billig. Man kan dog vælge blot at anskaffe sig det mest basale udstyr, og dermed kan man godt finde noget udstyr til både hest og rytter, som ligger i et fornuftigt prisleje, men som stadig er af udmærket kvalitet. En godt råd er at tage på udsalg. Butikkerne tømmer ofte lageret ved sæsonskifte, så de kan have den klar til de nye varer, som hitter i næste sæson. Man kan derfor være heldig at finde restvarer af god kvalitet, men til billige penge. Det vil sandsynligvis være varer af den lidt ældre model som bliver solgt på udsalget, men det betyder bestemt ikke, at kvaliteten på varen er faldet.

 

De gyldne nøgleord

Der er to nøgleord når det kommer til køb af rideudstyr, nemlig sikkerhed og komfort. Sikkerheden skal være i orden, så hverken rytter eller hest kommer til skade under ridning. Når det kommer til komfort, så er det vigtigt, at både hest og rytter har det godt. Hvis komforten er i top for begge parter, undgår man unødige frustrationer, kommunikationen mellem hest og rytter bliver lettere og dermed bibeholder alle glæden ved at ride. Det er ærgerligt for begge parter, hvis hesten stritter imod rytterens anvisninger, blot pga. en dårligt tilpasset sadel.

Med det sagt, er sadlen faktisk det vigtigste udstyr for din hest. Det er ikke nok at købe en god sadel, hvis lige netop denne sadel ikke passer den hest, som den skal ligge på. Samtidig er sadlen også vigtig for rytterens opstilling. Sidder rytteren ikke godt i sadlen, vil rytterens opstilling ikke være korrekt og vil i sidste ende skabe problemer under ridningen.

Udover at tage på udsalg, så kan man også købe meget af sit udstyr brugt på nettet. Rytteren har fx brug for ridebukser og ridestøvler, som mange sælger brugt over nettet, bla. Fordi de har købt en forkert størrelse. Det vigtigste udstyr til rytteren er dog ridehjelmen, som anbefales at købes ny, da den kun kan holde til et hvis antal slag, før den ifølge bogen ikke længere er sikker.

 

Nem og hurtig nethandel

Meget rideudstyr skal skiftes løbende, og vil man have handlen til at forløbe nemt og hurtigt, kan man vælge at foretage sin handel over nettet. Et godt sted at gennemføre sin nethandel, er på https://www.stovlsighestefoder.dk/. Her finder du et bredt og varieret udvalg af udstyr til både hest og rytter. De forhandler bla. førende mærker som Equidan Vetline, Hippolyt, Nathalie Horsecare og mange andre. Vil du høre mere om deres produkter samt produktets virkning, kan du tage et smut forbi deres blog, hvor du også finder en række produktanmeldelser og informationer om deres store udvalg af produkter fra mærker.