Gode råd til at spare penge på fjernvarme

Gode råd til at spare penge på fjernvarme

31. marts 2022 0 Af Redaktionen

Hvordan opvarmer du dit hus? Har du tænkt over det og har du overvejet alternativerne?

Der er mange måder at opvarme sit hus på, men nogle er billigere end andre, og så er nogle mere miljøvenlige.

En af de opvarmningsformer, som har taget markedet med storm de seneste par år er fjernvarme. Løsningen er nem og praktisk og udbydes til stortset alle husejere. Hvis du overvejer at skifte til fjernvarme, vil du herunder få et par tips til, hvad du skal være opmærksom på for at spare endnu flere penge. Spar penge og hjælp miljøet ved at skifte til fjernvarme.

5 gode sparetips!

  1. Hver gang du skruer op for radiatoren, så bliver din varmeudgift højere. Hold derfor temperaturen på omkring 21 grader i rum du bruger, så du ikke mister penge på at opvarme unødvendigt. Måske skru ned om aftenen, når du går i seng.

  1. Hvis du skal opvarme et større rum, så sørg for at alle radiatorer står på svag varme, i stedet for kun at bruge en radiator på fuld varme. Det er penge lige ud af vinduet.

  1. Selvom en radiator ser grim ud, så skal du ikke dække den til med skjuler eller bare hænge gardinet ned over. På den måde oplagrer du varmen i det område, og den har ikke mulighed for at komme ud til resten af rummet.

  1. Hvis din brugsvand temperatur er over 53 grader, kan der være mulighed for, at der kan forekomme kalkdannelser i varmtvandssystemet, så pas på med at skrue for højt op, så det ikke tilstopper.

  1. Det er vigtigt altid at tjekke sit forbrug og aflæse fjernvarmemåler. Måske er din varmeregning højre, fordi du har utætte vinduer eller defekte termostater. Husk at holde øje med voldsomme stigninger. Det er ærgerligt at betale for noget, som du ikke vidste, du fik.