Gode råd til dig, der vil købe en brugt bil

Gode råd til dig, der vil købe en brugt bil

26. oktober 2020 Slået fra Af Redaktionen

Er du på udkig efter en brugt bil? Vi har her samlet nogle gode råd til dig, så du kommer sikkert gennem bilkøbet.

Hold dig til en professionel forhandler

Det kan godt være, at det i nogle tilfælde er attraktivt at købe en brugt bil hos en privatperson, fordi prisen her oftest er billigere end hos en brugtvognsforhandler. Det er dog i langt de fleste tilfælde en bedre idé at holde sig til en professionel forhandler, da du her har rettigheder, som du ikke har hos en privatperson. Hos en forhandler er du nemlig sikret en reklamationsret på to år – og du kan også aftale en garanti.

Gennemgå bilen meget grundigt

Når du tager ud til forhandleren, er det vigtigt, at du gennemgår bilen meget grundigt. Hvis du ikke selv føler dig hjemme i biler, så kan du med fordel tage en ven eller et familiemedlem med, som har bedre styr på biler. Du bør nemlig tage stilling til, om bilen lever op til forhandlerens beskrivelse og billeder – og du bør bl.a. undersøge, om dækkene er slidt ens, om der er tydelige skader eller ridser, om lakeringen er ensartet og om der er tydelig rust. Derudover bør du også tjekke om bl.a. lys og ventilation virker. Hvis du falder over fejl og mangler, kan du aftale med forhandleren at dette er fikset, inden du overtager bilen.

Spørg grundigt ind til bilen

Dialogen med forhandleren er en af de vigtigste elementer i bilkøbet. Det er her vigtigt, at du bl.a. spørger ind til tidligere ejerforhold, skader og servicebog – og evt. sælgerens mere generelle kendskab til bilmodellen. Forhandleren skal kunne dokumentere antal kørte kilometer og vedligehold af bilen – og så skal han også kunne fremvise den originale registreringsattest, som er din garanti for ejerskab af bilen.

Prøvekør bilen ordentligt

Det er vigtigt at du får prøvekørt bilen, inden du køber den – og en lille kort tur rundt om forhandlerens adresse er ikke nok. Du bør tage en køretur på minimum 20 kilometer, der indeholder både motorvejshastighed og bykørsel. Det giver dig et godt indblik i, om du har kontrol over rattet, om pedaler og gearskifte er gode at håndtere og om der forekommer mislyde, støj eller andre irritationsmomenter. Hvis du oplever problemer i løbet af prøvekørslen, kan du enten bede om et nedslag i prisen eller du kan bede forhandleren om at udbedre fejlen inden køb.

Hvis du husker disse fire gode råd, er du klar til at købe en brugt bil. Du kan finde et stort udvalg af billige brugte biler hos Aunsbjerg i Kolding, Horsens og Århus.