Gode råd til fjernelse af ukrudt

Gode råd til fjernelse af ukrudt

15. december 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der er ingen tvivl om at ukrudt er pisse irriterende, og især mellem fliserne. Det kan ikke bare fjernes, for det kommer igen. Det er svært at få ende på de forskellige ukrudtsformer, men bare rolig, det kan gøres nemt. Ukrudt er nemt at dyrke, men utroligt svært at slippe af med. Men det er ikke umuligt, du kan sagtens fjerne det.

Brug ukrudtsbrænderen; Den når du langt med

Der er ingen tvivl om, at en ukrudts brænder er oplagt, til de grønne bæster. Det er dog bare utrolig vigtigt at du gør det rigtigt. Det er vigtigt at ukrudt ikke bare svitses, men bliver brændt helt af.

  • Kør ukrudtsbrænderen over i 5 sekunder.

  • Bladende krøller sammen

  • Planten dør da den bruger meget energi på at reparere

Det er dog ikke en langvarig løsning, da ukrudtet ofte dukker op ved siden af.

Den dårlige metode som svækker grundvandet

Det er oftest forbudt i mange kommuner, og ellers er det frabedt. Men det virker for det meste, brug gift mod bæsterne. Hvis du vil bruge gift, er det vigtigt du bruger et godkendt middel. Det er vigtigt du ikke opfinder dit eget – heller ikke noget med eddike, eller andet der ikke er godkendt.

  • Det er nemt

  • Spray mellem fliserne

  • Ukrudtet dør

  • Det nye holder sig væk

Det er dog ikke godt for miljøet, og ikke mindst grundvandet. Du svækker det vand du selv skal drikke, så det er ikke den bedste ide.

De to mest effektive måder at fjerne ukrudt på

Der er kun to gode måder at holde ukrudtet helt væk på, det er noget som skulle være gjort fra da du lagde fliserne. En god fuge er hvad der er behov for. Det består af sand, nogle kantede korn, der pakker sig sammen, helt uigennemtrængelig når det bliver komprimeret.

Mange tror at ukrudt kommer nede fra, men der er altså igen lys eller vækstbetingelser for at ukrudt kan komme nedefra. Ukrudtsfrøene kommer faktisk oppefra, og hvis fugen ikke er fast, så planter de sig altså selv i det bløde sand, eller hvad der nu er af det forkerte mellem fliserne.

Du kan med fordel fjerne det gamle Fugesand, eventuelt kun fjern 2/3 dele af flisens tykkelse, og få fat i noget nyt Fugesand. Fej det godt ned, lad det sætte sig, og læg et lag mere på. Dette fortsættes en måneds tid, med en uge mellem hver gang du aflægger noget nyt.

Du vil med 110% sikkerhed se en fremgang. Det er ofte at man se ældre fliser, at der kommer ukrudt. Så det er derfor ikke ualmindeligt, at du skal skifte det engang imellem.

Hold dine fliser ved lige:

Det er ikke altid nemt men påfyld gerne nyt sand hver tredje år. Så er du fri for ukrudt, det er nemlig pisse træls at samle ukrudt den ene dag efter den anden. Det kan derfor godt betale sig, at af lække nyt flisesand engang imellem. Der bruges alt for meget energi på fjernelse af ukrudt.