Gode råd til rengøringen af garagen

Gode råd til rengøringen af garagen

30. juli 2020 Slået fra Af Redaktionen

Rengøring. De færreste elsker at gøre det, men alle hjem kræver en tur med en klud i ny og næ. Det samme gør sig gældende med din garage, der højst sandsynligt ikke får den store opmærksomhed af fejekosten eller sæbevandet.

Det spiller ingen rolle, om din garage bliver brugt til din elskede bil, som depot eller noget helt tredje. Under alle omstændigheder er det vigtigt, at garagen også får en hovedrengøring for at vedligeholde rummet og de ting, der er placeret derinde.

Hvis din garage er fyldt med diverse olier, kemikalier og andre former for væsker, kræver det ekstra opmærksomhed under rengøringen. Derudover er rengøring i en garage ofte en snavset affære. Derfor er det yderst vigtigt, at du også passer på dig selv og dit helbred, når du først går i gang med en hovedrengøring i garagen.

Benyt dig af masker og handsker

Rengøringen inde i huset kræver ikke det helt store udstyr. De fleste klarer sig udmærket med en støvsuger, moppe og en stor balje med sæbevand. Når du skal rengøre din garage, er disse tre ting dog ikke altid nok.

Ofte placerer folk deres kemiske væsker til diverse foretagender i garagen. Det kan for eksempel være dunke med benzin i. Disse væsker kan have skadelige dampe, som du så vidt muligt ikke må indånde. Når du gør rent i garagen, er det derfor en god idé at sørge for udluftning. Derudover bør du bruge en maske, der kan holde de værste dampe og lugte væk fra næsen og munden.

Handsker er også en god idé, når du går i krig med en hovedrengøring i garagen. Derved undgår du at få giftige og farlige væsker ud over hænderne, mens du heller ikke behøver at vaske hænder konstant for at fjerne snavset olie.

Hyppig vask af hænderne udtørrer huden, og derfor vil en kombination af handsker og håndsprit være et langt bedre alternativ. Derved er du sikker på, at hændernes fugtbalance og renlighed er i top!

Brug de rette rengøringsartikler

Olie er en af de helt store syndere, når det kommer til rengøring. Pletter på tøjet, udstyr eller gulvet kan være urimeligt svære at fjerne. Ofte skal der mere til end de almindelige rengøringsmidler, som du finder inde i huset.

Med de rette rengøringsartikler kommer du nemt, sikkert og hurtigt de trælse oliepletter til livs. Det kræver væsentlig mindre knofedt og tid, når du har fingrene i rengøringsartikler, der er produceret præcis til rengøring i garagen.

Du bør dog altid være opmærksom på, at det kan være farligt at blande rengøringsmidler og andre former for væske, som du måske skal tørre op eller fjerne. De kemiske reaktioner heraf er ikke til at forudse, og du skal derfor altid læse anmærkningen på emballagen.

En ren og nydelig garage gør det mere behageligt at færdes og arbejde i lokalet. Det er også en klar fordel, at en ordentlig rengøring og sortering af dit udstyr gør det nemmere, når du skal bruge det i en akut situation. Der er ikke længere nogen hindring for, at du kan komme til og bruge dit rengjorte værktøj til enhver tid.