Gode råd til studiestart

Gode råd til studiestart

10. juli 2020 Slået fra Af Redaktionen

At påbegynde en videregående uddannelse kan være nervepirrende på mange parameter. Det kan være, du er flyttet til en anden by, hvor du ikke har mange bekendtskaber samtidig med, du skal til at finde dig til rette i den nye by. Det gælder om, at du falder godt til på dit nye studie, og her får du nogle gode råd, så du kan få en god studiestart.

Inden studiestart

Alting kan virke hektisk inden og i starten af studiet. Tab ikke modet, og strukturer din planlægning. Lav en liste over ting, som du skal have styr på inden start. Dette gælder bl.a. bopæl, skal du bo på et kollegie eller have egen lejlighed, og hvad er mulighederne? Mange søger om disse på samme tid, du skal derfor være ude i god tid. Ligeledes skal du tænke på det praktiske med hensyn til bøger, computer og møbler. Mange studier giver opgaver, som udleveres på computeren. Det kan dog være en god ide at have muligheden for at printe disse ud, da det skaber et større overblik. Overvej en investering i en printer samt blækpatroner – det kan redde dit studie, så du kan holde en pause fra skærmen.

Det sociale og tiden

Ved studiestart skal du prioritere at være sammen med dine kammarater. Der skal være plads i din kalender til at være sammen med dem, da den første tid er yderst vigtig. Hold dig ikke tilbage, deltag i det sociale – din studietid kommer ikke igen. I løbet af din studietid flyver tiden afsted, da alting handler om at studere. Du skal huske på at stoppe op i ny og næ og holde en pause. Du bliver nødt til at være realistisk, hvad kan du nå i ugens løb? Forelæsninger er ofte en fast del af skemaet sammen med læsetider, men der skal også være plads til din fritid f.eks. sport eller aftaler. At finde en sportsgren er en god vej til et større fællesskab, så find eventuelt en sportsklub, som tilbyder en sportsgren, der interesser dig.