Gør haven sommerklar – uden at få beskidte fingre

Gør haven sommerklar – uden at få beskidte fingre

25. maj 2018 0 Af Redaktionen

Solen skinner, fuglene kvidrer, dagene bliver længere og græsset grønnere. Sommeren står for døren, og vi danskere skynder os udenfor, så snart vi har muligheden for det. Derfor er det også i denne tid, vi skal gøre haven sommerklar. Haven skal skinne, så vi kan invitere venner og familie ud på terrassen, tænde grillen og servere dem kold rosé og kolde øl i den danske sommersol. I Danmark er sommeren desværre kort, og derfor er det vigtigt at have gode omgivelser at kunne nyde den fuldt ud i.

 

Måske har du allerede brugt foråret på at rydde op, plante nyt, luge og gøde. Alt det beskidte arbejde er gjort. Nu er det tid til at gøre haven pæn og hyggelig. For ligesom dit hjem, skal din have også have personlighed og karakter. Så læs med her og få inspiration til, hvordan du giver din have det sidste og afgørende touch, inden grillsæsonen får alvor går i gang.

 

Pynt din have med alt fra krukker, til vandkander og lanterner

Haven og særligt terrassen danner rammen om sommerens ude liv. Hvis du i haven kan skabe den rette stemning, kan de mange timer, du over sommeren skal tilbringe her, få dig til at føle, at du befinder dig et godt stykke længere syd på.

 

Når du pynter din have med ting som krukker, lanterner og andre haveartikler (en fin vandkande kan sagtens give en skøn stemning i din have), bør du stille dem samlet i grupper fordelt over terrassen og haven i stedet for blot at stille dem enkeltvis. Dette gælder både, hvis du har en stor eller lille have – eller blot en altan.

 

For at skabe den helt rigtige sommerstemning, bør du fylde krukkerne med spændende og farverige planter og blomster, der blomstrer længe. Plant dine blomster og planter i krukker med patina eller med et råt look for at skabe en romantisk og sydlandsk stemning. Køb også rustikke zink spande, der er perfekte til at plante krydderurter i. Stil de duftende krydderurter tæt ved grillen eller ved havebordet, og du har de bedste forudsætninger for en god og hyggelig grillaften.

 

Skab et hyggeligt hjørne et sted på terrassen eller i haven, hvor der er plads til at sidde, og pynt det med lanterner. Det vil blive et perfekt spot, hvor du med et tæppe kan nyde de lange sommeraftener, en god bog og en kop the. Hvis du gerne vil finde en variation til lanterne, kan du bruge de små vaser, der ikke er plantet i, til at tænde fyrfadslys i.

 

Find mere inspiration til din have og dit hjem

Så skynd dig at gør din have sommerklar, så du kan nå at nyde den, inden temperaturen igen bliver koldere, bladene brunere og dagene kortere.

 

Hos Heliving.dk finder du masser af artikler og nips til både terrassen, haven og hjemmet. Så kan du sætte et personligt præg og skabe god stemning både ude og inde – året rundt.