Gør dit hus klimavenligt med en varmepumpe

Gør dit hus klimavenligt med en varmepumpe

22. november 2020 Slået fra Af Redaktionen

En varmepumpe er en af de meste miljørigtige måder for dig at opvarme dit hjem på. Varmepumper fungerer nemlig udelukkende ved brug af luft og elektricitet, hvorfor du kan blive helt fri brændstoffer som olie, gas og træ, når du skal opvarme dit hjem.

Hvordan virker en varmepumpe?

Og selvom en varmepumpe kun bruger strøm og luft, skal du ikke være bange for, at du skal ændre vaner i forhold til, hvordan du opvarmer dit hus. Du kan nemlig bl.a. få en luft til vand varmepumpe, som kan kobles på dit eksisterende varmesystem. Den eneste forskel vil være, at det nu er varmepumpen og ikke dit gamle fyr, som varmer vandet op i dit hus.

Udover luft til vand varmepumpen findes også luft til luft varmepumpen. Forskellen på de to er bare, at den første udnytter luften udenfor dit hus til at lave varmt vand, mens den anden varmepumpe kun laver varm luft.

Hvad spare man på en varmepumpe?

En varmepumpe er ikke bare god for miljøet og gør det nemmere at varme dit hjem op – den kan også spare dig for rigtig mange penge på din årlige varmeregning. Hvis du eksempelvis har et gammeldags olie- eller gasfyr, kan du nemlig spare helt op til 50 % på dine årlige varmeudgifter ved at skifte til en varmepumpe.

Hvad koster en varmepumpe?

Selvom en varmepumpe ikke er billig, kan den hurtigt komme til at tjene sig ind igen gennem de penge, du hvert år vil spare på din varmeregning. Derfor skal du ikke lade dig skræmme af den forholdsvis store udgift, det er her og nu at installere en varmepumpe, for når først pumpen er på plads, er den rigtig billig i drift. Du skal nemlig kun betale for den strøm, som pumpen bruger, hvilket er betydeligt billigere end eksempelvis træpiller, olie eller gas.