Grundig research er kilden til et godt lån

Grundig research er kilden til et godt lån

12. december 2018 0 Af Redaktionen

Der er mange danskere, der låner penge på nettet. Det er dog ikke alle, der har en lige god oplevelse. Hvis du gerne vil sikre, at du får en god oplevelse, når du låner på nettet for første gang, så er det vitalt, at du laver grundig research forud for dit valg. Det er nemlig kilden til at finde et godt lån, der både byder på fine vilkår og er i et fornuftigt prisleje.

Hvis du ikke har et stort kendskab til at låne penge eller lånemarkedet generelt, så kan det være svært at vurdere, hvor du skal starte. Ikke nok med, at der findes et stort udvalg af långivere på det danske marked, så skal du ligeledes også vælge blandt et bredt spektrum af lånetyper, der varierer kraftigt på baggrund af op til flere punkter.

Sørg for at skabe et godt overblik over markedet

Noget af det vigtigste er, at du skaber et godt overblik over markedet. Der er mange långivere, men der er endnu flere lån. Du kan derfor ikke være sikker på, at du foretager et godt valg, hvis ikke du har et godt overblik over de muligheder, du har. Det skal gøres klart, at du ikke bør vælge et vilkårligt lån, da det sjældent vil resultere i noget godt.

Det er heldigvis relativt simpelt at skabe et sådant overblik, hvis blot, du benytter dig af de rette værktøjer. Det er f.eks. en rigtig god idé, at du bruger en låneportal som Penge Lån.nu til et sådant formål. De samler et stort antal lån fra en stor del af de långivere, der er på nettet på én side, så du hurtigt og nemt får et overblik over det store marked.

Undersøg de enkelte lånetyper

I og med, at der findes mange lånetyper, så er det vigtigt, at du har kendskab til dem alle, inden du vælger et endeligt lån. Der er f.eks. stor forskel på, hvordan et minilån og et forbrugslån er sammensat. Et minilån strækker sig typisk kun op til 5.000 kr. og har en løbetid på mellem 30 og 60 dage, mens et forbrugslån kan strække sig helt op til 400.000 kr.

Der er både fordele og ulemper ved de enkelte lånetyper. F.eks. kan et forbrugslån betales af over længere tid, men ofte betyder det også, at der løber flere renteudgifter på lånet. Et minilån skal betales af inden for kort tid, men det kan spare dig for renteudgifter. Derfor er det også yderst vigtigt, at du vurderer, hvilken lånetype, der er bedst for dig.

Sammenlign flere forskellige lånetilbud

Ikke nok med, at der er stor forskel på de mange lånetyper, så er der også stor forskel på prisen af de enkelte lån. Hvis du vil være sikker på, at du får et lån til en god pris, så er du også nødt til at sammenligne flere tilbud med hinanden. Det kan du gøre på flere måder, men det nemmeste er dog, at du benytter dig af ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent).

Hvis du har planer om at tage udgangspunkt i ÅOP, så er det dog meget vigtigt, at du kun sammenligner lån, der samme løbetid og lånebeløb, da begge er variabler, der har stor indflydelse på et låns ÅOP. Derfor er det også noget, du skal have med i baghovedet, når du indhenter tilbud på den lånesammensætning, der synes bedst for dig.

ÅOP har gjort det nemt at sammenligne de forskellige lån. Derfor er det i dag også et krav, at det er et tal, der skiltes synligt med hos alle långivere. For dig som låntager er det en klar fordel, da det sikrer, at du ikke bliver snydt.