Guide: Hvilket musikinstrument skal du lære at spille?

Guide: Hvilket musikinstrument skal du lære at spille?

13. november 2019 Slået fra Af Redaktionen

Artiklen indeholder sponsoreret indhold

Musik er en skøn ting, som kan få os til at føle helt bestemte stemninger eller huske tilbage på særlige minder. Selv at kunne spille et instrument er mindst lige så skønt som at lytte til musik. Der findes mange gode musikinstrumenter at vælge imellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilket et du skal give dig i kast med. Det handler både om, hvad du synes lyder godt, finder interessant og så naturligvis hvor svært det skal være at lære instrumentet at kende. Alle instrumenter har nemlig forskellige sværhedsgrader.

Typer af instrumenter

Der findes overordnet fem types af instrumenter, som du kan give dig i kast med. Det er strengeinstrumenter, slagtøj, blæseinstrumenter, tangentinstrumenter og strygerinstrumenter.

Strengeinstrumenter er eksempelvis guitar og bas. De har det til fælles, at strengene kombineret med et hulrum i instrumentet skaber lyd. Hos slagtøjet finder vi for eksempel de populære trommer eller klokkespillet. Det er en gruppe af instrumenter, som oftest lyder bedst i kombination med andre instrumenter. I blæseinstrumentfamilien findes trompeten, saxofonen og blokfløjten, som er meget brugt inden for jazzmusikkens verden. Strygeinstrumenter er blandt andet violinen eller celloen, som er bag mange store klassiske værker. Strygeinstrumenterne har desuden fået et comeback de senere år, og er at finde i mange moderne hits. Slutteligt har vi de populære tangentinstrumenter, som huser klaver og keyboard. Traditionelt kom lyden her fra strenge, som blev slået an ved hjælp af tangenter. I dag findes der dog en masse digitale versioner, hvor der ikke er strenge involveret i instrumentet.

Find dit instrument

Det er kun dig selv, som helt kan vurdere, hvilket instrument du ville egne dig til. Der er dog nogle spørgsmål, som kan hjælpe dig med at finde ud af det. For eksempel må du spørge dig selv, hvad formålet er. Vil du gerne skrive og komponere dine egne sange, så er klaver eller guitar nok vejen frem. Vil du derimod gerne være med i et band, så kan trommerne lige så vel være vejen, du skal gå. Har du en drøm om at være med i et band, så er det også en god idé at overveje, hvilken type musik du bedst kan lide, og gå efter et instrument, som passer til genren.

Dertil kommer, at du skal vurdere, hvor meget tid du vil afsætte til at lære instrumentet at kende, og derfor også hvor svært det skal være at mestre. Når du er kommet frem til at svar, gælder det om at finde det rigtig musik udstyr og så er det bare at gå i gang.