Guide: Sådan finder du den bedste opvaskemaskine

Guide: Sådan finder du den bedste opvaskemaskine

11. juli 2018 0 Af Redaktionen

Er du træt af at vaske utallige tallerkener, gryder og besværlige pander op i hånden? Eller skal køkkenet indrettes på ny? Så er du måske på udkig efter en ny opvaskemaskine. En opvaskemaskine kan lette trykket i en travl hverdag og give meget mere frihed. Det kan måske være en udfordring at finde den rigtige opvaskemaskine. I det følgende vil du få et lille overblik over, hvilke typer af forskellige opvaskemaskiner, der findes. Du kan også danne dig et overblik over, hvilke opvaskemaskiner, der har klaret sig bedst i test, ved at besøge denne hjemmeside.

 

5 typer af opvaskemaskiner

  1. Det er den type, de fleste folk kender, som en traditionel opvaskemaskine. Den kan stå under køkkenbordet, hvor siderne og toppen er skjult. Det er således kun fronten, der er synlig.
  2. Integrerbar opvaskemaskine. Denne type minder om den traditionelle opvaskemaskine. Dog er det meningen, at maskinen skal indgå i fuldstændigt i køkkenets design. Derfor skal du have en låge, der dækker for fronten.
  3. Smal opvaskemaskine. Denne model er noget smallere end den sædvanlige type. De fleste opvaskemaskiner er som regel 60 cm, men den smalle er kun 45. Det er perfekt, hvis man ikke laver så meget opvask dagligt, eller hvis man har et lille køkken.
  4. Fritstående opvaskemaskine. Denne type er beregnet til at stå frit i rummet. Den kommer således med beklædning til både fronten, toppen og siderne.
  5. Denne type er meget lille og er beregnet til at have på køkkenbordet, hvor den tilsluttes vandhanen. Den er god til lejligheder med små køkkener, hvor der ikke er plads til at have en traditionel opvaskemaskine. Den har således også mindre kapacitet, så den er god, hvis man ikke producerer for meget beskidt service.

 

Rådfør dig med specialister

Hvis du er i tvivl om, hvilke kriterier din opvaskemaskine skal indeholde, så er det en god idé at rådføre sig med fagpersoner. Dog er det stadig en fordel, hvis du på forhånd har undersøgt sagen lidt. Det gør det lidt nemmere, hvis du står over for en forhandler, der bruger fremmede ord og udtryk.