Guide: sådan klargør du boligen til salg

Guide: sådan klargør du boligen til salg

15. september 2022 0 Af Redaktionen

Vil du gerne sælge din bolig for den bedste markedspris? Så kan det være tid til, at du frisker din bolig lidt op. Der er flere forskellige ting, du selv kan gøre for at klargøre din bolig til salg. Det behøver ikke nødvendigvis koste en formue! Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide til, hvordan du klargør din bolig til salg. Det er garanteret lettere, end du tror!

Ny maling

Noget af det første du skal gøre, når du ønsker at klargøre din bolig til salg, er, at give væggene en ny omgang maling. Mange er endnu ikke klar over det, men med tiden kan malingen i boligen blive beskadiget og beskidt – også den almindelige, hvide maling. Over længere tid kan vægmaling miste en del farve, og du vil derfor opleve, at rummene i din bolig bliver mørkere. Find malerbøtterne frem, og giv væggene i din bolig en ny omgang maling! Har du en stor farvepalette på væggene i din bolig, kan det være en fordel at male dem hvide. På denne måde kan ejerne af boligen selv vælge, om de vil have klassiske, hvide vægge eller farvede.

Slib gulvet

Mange gulver bliver med tiden meget slidte. Dette gælder især, hvis gulvene i forvejen er gamle. Det gælder også, hvis gulvene er af forskellige former for sart træ. Gulvene har ofte en stor rolle i boligens udtryk, og det er derfor vigtigt, at de spiller 100 procent – især hvis hensigten er at sælge! Når du skal klargøre din bolig til salg, er det derfor en fordel at slibe gulvet. Dette behøver ikke koste en formue. Har du selv erfaring med gulvslibning, kan du som regel klare arbejdet selv. Ønsker du dog, at en professionel klarer arbejdet, kan du kontakte Gulvafslibning Vesterbro.

Ryd op & gør rent

Det giver sig selv, at en bolig skal rengøres regelmæssigt for at kunne fremstå flot og frisk. Når det kommer til salg, er det dog specielt vigtigt, at boligen bliver opryddet og rengjort. Her er der også tale om rengøring af alle de hjørner og kroge, der normalt undgås. Selvom man måske ikke skulle tro det, lægger boligkøbere mærke til alt! Fremstår din bolig som beskidt og støvet, er der større chance for, at boligkøberne springer fra. Derfor skal du finde alle dine bedste rengøringsmidler og give din bolig en ordentligt omgang rengøring, inden den sættes til salg!

Luft ud

Udluftning er en af de lette, men effektive ting, du selv kan gøre for at klargøre din bolig til salg. Du ved garanteret allerede, at når man har boet i en bolig i en længere periode, får boligen sin egen duft. Det er denne duft, du skal forsøge at lukke ud. Selvom boligen er ældgammel, er det nemlig vigtigt, at boligen opstår så frisk og ny som overhovedet muligt. Ønsker du at klargøre din bolig, skal du lukke op for vinduerne og lade luften give den et friskt pust!