Guide: Sådan vælger du det rigtige gulv til din bolig

Guide: Sådan vælger du det rigtige gulv til din bolig

8. maj 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det gamle gulv er måske ved at være lidt slidt, og du trænger til, at der skal ske noget nyt i din bolig. Gulvet kan på mange måder give et rum nyt liv, og derfor er det naturligvis også vigtigt, at du formår at vælge det helt rette gulv. I dag har du nemlig rigtig mange muligheder, når det kommer til valg af gulve, og det er ikke altid lige nemt at forestille sig, hvad der vil være et godt valg for dig.

Når det kommer til valg af det perfekte gulv findes der ikke noget konkret svar. Hvad man derimod kan sige er, at det i høj grad handler om, hvilke behov du har, det pågældendes rum funktioner og hvad din personlige stil er. Der er eksempelvis stor forskel på, hvilken type gulv man vil anbefale til et bryggers, hvor det bliver udsat for våde, beskidte og sandede støvler, masser slid og gennemgang i forhold til gulvet i et soveværelse, hvor det ikke vil blive slidt og udsat i lige så høj grad.

Læs om de forskellige typer gulv:

  • Trægulv: Det vil skabe et naturligt udtryk, det er et materiale der er let at vedligeholde og meget slidstærkt

  • Linoleumsgulv: Dette er et lyddæmpende materiale, det kræver stort set ingen vedligeholdelse og det er meget slidstærkt

  • Betongulv: Det er en billig løsning, hvor du har rigtig mange muligheder for at gøre det unikt i forhold til farve, polering, voks osv.

  • Laminatgulv: Det er velegnet til gulvvarme og du kan få laminatgulv i mange forskellige variationer

Uanset hvad for en type gulv du vælger, kan du give en flot afslutning på gulvbelægningen med afslutningsprofiler. Du kan findes afslutningsprofiler der passer til enhver type gulv, uanset om du har valg laminat, klinker, linoleums eller træ som underlag. Du kan finde flere forskellige afslutningsprofiler og læse mere om dette på https://afslutningsprofiler.dk/shop/frontpage.html.