Guide til at flytte hjemmefra for første gang

11. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Når du flytter hjemmefra, så er der mange praktiske ting, som du bør have styr på. Herunder er der en liste over de ting, du bør have styr på grundet flytning og SU-indkomst.

Har du glemt noget?

Folkeregisteradresse

Når du flytter, så skal du melde det til Folkeregisteret senest fem dage efter din flytning. Dette kan du gøre digitalt via kommunens hjemmeside eller borger.dk.

Læge og tandlæge

Når du flytter, så skal du vælge en læge, der bor max 15 km fra din adresse. Du kan skifte læge samtidig med, at du melder flytningen til Folkeregistret. Det er dog ikke et krav, at du skifter tandlæge, men du bør overveje at gøre det, hvis du flytter langt væk.

Boligstøtte

Hvis du er flyttet i lejebolig, så har du mulighed for at søge om boligstøtte. Det kan være en god idé, da det kan give lidt mere luft i det SU stramme budget.

Læg et budget

Når du flytter hjemmefra, er det dig selv, der skal stå for alting. Særligt økonomisk kan det være en udfordring, hvis du kun er på SU. Derfor bør du lægge et budget, så du har et overblik over, hvor mange penge der er at gøre godt med hver måned. Først bør du fokusere på alle de faste udgifter, såsom husleje, el, vand og varme. Så snart du har fået et overblik over de faste udgifter, kan du snakke med din bank om at få oprettet en budgetkonto, så alle regningerne bliver betalt automatisk hver måned.

Containerflytning kan gøre det nemmere

Hvis du gerne vil flytte alle tingene på én gang, så kan du vælge at leje en container, hvorefter du via Silkeborg Flytteforretning får containeren flyttet, der hvor du skal flytte hen, uanset om det er til Silkeborg, Herning, Ikast og Viborg.