Hestefoder –  Hvad er det rigtige at bruge?

Hestefoder – Hvad er det rigtige at bruge?

13. februar 2018 0 Af Redaktionen

Heste har igennem flere millioner af år, udviklet sig til at leve primært af græs. Hesten var fri i naturen, ville den bruge alle døgnets timer på at spise græs. Hestens fordøjelseskanal er udviklet til at nedbryde vegetabilsk plantemateriale i form af græs, hø, halm og forskellige korntyper. Hesten har behov for store mængder plantefiber for at fungere optimalt, hesten er en planteæder og dens fordøjelsessystem indeholder enzymet Amylase hvis hovedfunktion er at absorbere næringsstofferne fra plantefiberne.

Plantemateriale kan være svært at fordøje, derfor har planteædere som hesten, et meget langt tarmsystem, helt op til 10 gange hestens længde, giver fordøjelsessystemet tid til at absorbere og nedbryde plantematerialet korrekt så hesten får fuld udnyttelse af fiberne og næringsstofferne.

Skærmbillede 2018-02-13 kl. 01.36.38

Hestefoder tilpasset de danske græsværdier

Meget af det hestefoder man finder på markedet indeholder ikke nok sporemineraler, selen og E-vitamin. Kigger man på de danske græsmarker, har næsten alle græsarealer har været sået til med græssorter der tilpasset kvæg da Danmark er et landbrugsland som opdrætter mange malkekøer og kødkvæg. Men det har resulteret i at næringsværdien i græsset mangler nogle sporemineraler og næringsstoffer for at fungere optimalt for hesten.

Ønsker du at finde et bredt og alsidigt sortiment af foder, kan du med fordel tage et kig på Nemfoder.dk.