Hundeliner til ethvert behov

Hundeliner til ethvert behov

23. september 2019 Slået fra Af Redaktionen

Skal du ud og gå ture med din hund, så er det også vigtigt, at du har de helt rigtige hundeliner. Det er desuden ligegyldigt, om din hund bærer et halsbånd eller en sele, når i går tur – hundeliner er essentielt for en god gåtur. Mange tror fejlagtigt, at det er lige meget, hvilken hundeline de bruger, men der findes faktisk mange forskellige hundeliner, som hver især tjener et specielt formål. Der findes således både hundeliner i læder, nylon og mange andre materialer samt hundeliner, der kan bruges til to hunde på én gang. Er du på udkig efter en hundeline, hvor du kan justere længden, skal du kigge på de hundeliner der hedder ”Flexi Hundeliner”. Præferencerne varierer fra hundeejer til hundeejer, men skal du have en ny hundeline, og ønsker du at have et stort udvalg at vælge imellem, så finder du lige her et væld af hundeliner.

Derfor skal du vælge hundeliner i læder

Hundeliner i læder fås i mange forskellige længder og bredder. Har du dog en hund, der trækker i hundelinen, bør du specielt overveje at købe en hundeline i læder. Hundeliner lavet af læder er nemlig mere behagelige at have i hånden, da læderet ikke brænder i håndfladerne, når først hunden begynder at trække. Vælger du dog en hundeline i læder, skal du være opmærksom på, at den kræver lidt mere vedligeholdelse end en hundeline i nylon. Det er dog ikke værre, end at hundeliner i læder blot kræver lidt lederfedt eller læderolie i ny og næ – og det fælder endda hundelinens levetid samtidig med, at din hundeline forbliver blød og vandafvisende. Et godt tip til vedligeholdelsen er at lægge linen i blød i lunkent vand med sæbespåner inden, at du smører den ind i læderfedt eller –olie. Lad hundelinen ligge i 10 minutter, og tør den derefter af med en tør klud. Så snart hundelinen er helt tør, kan du begynde at smøre den ind i enten læderfedt eller –olie.

Hundeliner i nylon

Hundeliner i nylon er også yderst slidstærke liner, og de holder derfor i rigtig lang tid. Ikke nok med det, så er hundeliner i nylon også yderst praktiske, da dette materiale ikke kræver nogen vedligeholdelse overhovedet – og de er derudover super nemme at rengøre. Ønsker du at købe en hundeline i nylon, har du således et væld af forskellige farver at vælge imellem.