Husk dette inden du skrotter bilen

Husk dette inden du skrotter bilen

21. september 2018 0 Af Redaktionen

Hvis din bil har udtjent sin værnepligt, og der ikke er noget at gøre for at redde den, så skal bilen til skrot. Ofte står man i et valgt, om det kan betale sig at beholde bilen og få den repareret, eller om bilen må lade livet. Hvis det er tid til at bilen skal skrottes, kan man ligeså godt få så meget ud af det som muligt, da bilen typisk skal erstattes af en ny. I den forbindelse skal du have fat i en registreret autoophugger. Og finder du en registreret ophugger, der er miljøgodkendt, kan du få en skrotpræmie på op til 2.200 kr.

Skrot lokalt og undgå en lang køretur

Når du skrotter din bil, kan du ikke køre hjem i den igen. Hvis du skotter lokalt, kan du undgå en lang køretur, og dermed en lang hjemtur uden bil. Måske kan du få nogle til at hente dig, eller du kan tage bussen – eller måske endda gå, hvis du finder et sted tæt på. Bor du for eksempel i Horsens, kan det betale sig at kigge lokalt og få hjælp fra Horsens Jern og Metal, som er registreret og miljøgodkendt.

Husk dette inden du møder op hos autoophuggeren

Du kan ikke bare møde op til skrot med din bil uden at have styr på et par ting inden – i hvert fald ikke, hvis du gerne vil have udbetalt din skrotpræmie. Du skal først og fremmest huske at have bilens registreringsattest med. Husk at kunne dokumentere, at bilen er afmeldt, og nummerpladerne er leveret på motorkontoret, såfremt det forholder sig sådan. Når de forskellige ting er registreret, og tingene er som de skal, så bliver der lavet en skrotningsattest, som du skal underskrive. Herefter skal dennes attest sammen med din afmelding af bilen sendes til Miljøordning for biler. Først når de har de to ting i hænde, vil du få overført din skrotpræmie.