Hvad du skal vide inden du køber båd

Hvad du skal vide inden du køber båd

15. september 2021 0 Af Redaktionen

At være bådejer er blevet mere og mere populært inden for de seneste år. Danmark har altid være en nation med en stærk tradition for søfart, og det er derfor naturligt at mange danskere enten ejer en båd, eller drømmer om det. Der er dog mange ting der er gode at vide, hvis man er bådejer eller overvejer at blive det. I denne korte artikel, kan du få nogle gode råd at have i baghovedet, hvis du køber en båd.

Gennemgå båden

Inden du sætter en underskrift på en slutseddel, så skal du sørge for at gå båden grundigt igennem inden. Der er mange ting i en båd, der kan gå i stykker og man derfor skal tjekke, medmindre der er tale om en lille træjolle. Så skal man bare sørge for at den ikke er utæt eller rådden i træet, og så kan man roligt købe den.
Når du har gennemgået båden, så er det tid til at gennemgå motoren og styresystemet.

Tjek motor og tilkoblinger

Det er vigtigt at du tjekker motoren godt igennem inden du køber båden, da en af de værste ting der kan ske, er at man får motorstop midt ude på havet. Sørg derfor at gennemgå motoren, gerne sammen med en kyndig mekaniker, hvis du kender sådan en. Det er også vigtigt at tjekke at alle slanger, såsom olie, brændstof- og vandslanger, og sørge for at de ikke er ved at rådne, ligesom at tjekke om det er tætte og ikke lækker væske. Har du brug for nye ptfe slanger, så er der mange steder man kan købe dem.

Tjek bådens historie

Ligesom med biler og andre typer køretøjer, så er det altid en god idé at tjekke bådens forhistorie. Først og fremmest bør du tjekke om den er stjålet. Der findes desværre eksempler på at nogle mennesker stjæler både og sælger dem videre, via forskellige portaler på internettet. Dette sker først og fremmest fordi, at mange ikke sikrer deres båd godt nok, og at båden derfor er let at stjæle. Et god råd hertil, er at tjekke prisen på båden. Hvis den virker for god til at være sand, så forholder det sig ofte sådan. Både er generelt dyre at erhverve, så hvis en båd pludselig er til salg, exceptionelt billigt, så stikker der oftest noget under. Det kan være at båden har en skjult skade, eller i værste tilfælde er stjålet fra en anden.