Hvad er malware og ransomeware?

Hvad er malware og ransomeware?

6. juni 2018 0 Af Redaktionen

Cyber security er vigtigere end nogensinde før for dig og din virksomhed. De fleste virksomheder bruger it til stort set alle deres arbejdsopgaver i dag. Om det er arkivering af filer, deres hjemmeside, CRM-systemer eller produktionsrobotter, så er der it over alt. It er smart, men også sårbart.

Malware er et ord sammensat af malicious og software. På dansk betyder det ”ondsindet programkode”. Det er altså et stykke software, der hacker din computer og gør uønskede ting.

Ransomeware er noget af det mest brugte hackersoftware for tiden. Det var bl.a. den metode, der blev brugt i 2017, da de store WannaCry og NotPetya angreb stod på. Ransomeware går ind og låser filer på jeres computere og kræver så en løsesum. Ofte har hackerne indstillet en timer, der truer med at slette filerne, hvis ikke løsesummen bliver betalt. Selv hvis du betaler, er chancen for at få dine filer igen, meget lille.

Hvordan undgår man hackerangreb?

Mange virksomhedsejere og topledere ligger søvnløse om natten, fordi de er bange for hackerangreb, men ikke ved hvordan, de skal håndtere problemet. De fleste virksomheder bruger rigtig meget it, men det er ikke her, deres kernekompetence ligger, og derfor kan det være svært at fokusere på.

Selv hvis virksomheden selv skulle ansætte et team til at stå for it-sikkerheden, er det stadigvæk svært at holde sig opdateret på alle de nye metoder, hackerne finder på. Derfor kan det være en god idé – særligt for små- og mellemstore virksomheder, at outsource it-sikkerheden til et specialiseret firma.

Atea

Atea er et dansk firma, der er specialiseret i it-infrastruktur og kan løse alle opgaver indenfor it for din virksomhed. Hos Atea kan du få en skræddersyet løsning til netop jeres it-behov, samt en strategisk analytisk gennemgang af jeres it-sikkerhed. Derudover tilbyder virksomheden at varetage jeres Risk & Compliance opgaver. Atea har et dedikeret Security Operations Center, hvor de kan overvåge jeres sikkerhedsprotokoller ved at sikre netværk, datacenter, klienter, devices, applikationer og cloud-data. Vil du vide mere om it-sikkerhed fra Atea, klik her.