Hvad er tinglysninger?

Hvad er tinglysninger?

2. juni 2018 0 Af Redaktionen

Tinglysning er en offentlig registrering af, at en rettighed er gyldig. Det kan f.eks. være rettigheder over fast ejendom, pant, retsforfølgning mm. Det kan også være diverse vigtige dokumenter som f.eks. ægtepagter eller skilsmissepapirer, der skal bruges i forbindelse med juridiske sager. Tinglysninger registreres i et digitalt system, hvor man kan finde alle rettigheder.

Hvorfor er tinglysning vigtigt?

Tinglysning er vigtigt, fordi det er den måde, hvorpå man kan bevise, at man ejer noget. På samme måde er det også vigtigt, at man fra offentlighedens side kan se, hvem der ejer hvad. Det kan f.eks. være, at du køber en ejendom. Hvis sælgeren har solgt ejendommen til flere købere, er det den køber, der tinglyser skødet først, som ejer ejendommen. Det er altså en sikring, hvor man kan se hvilke rettigheder, der er vedrørende ejendommen eller en forbrugsgenstand.

Hvis du skal optage et lån hos en kreditforening, skal du også have registreret din ejendom. Dermed kan kreditforeningen gå ind og tjekke din rettighed over ejendommen, og sikre at du ejer den. Ejendommen er en sikring mod dit lån for kreditforeningen, og derfor er det meget vigtigt, at du får tinglyst din ejendom inden et lån.

Hvem kan lave en tinglysning?

Det står frit for alle at logge ind med NemID og udfylde eller finde tingslysningsdokumenter. Alt afhængig af din situation er der dog mange juridiske ting og problemstillinger, man skal forholde sig til, og derfor kan det være god idé at give en advokat, bankrådgiver eller ejendomsmægler en fuldmagt og lade dem hjælpe dig. Der er normalt 1-2 dages ventetid på svar, efter en tinglysning er indsendt.

Er du usikker på din tinglysning, kan du lave en prøvetinglysning. Der bliver ikke registret noget, men du får et svar på, hvordan en rigtig tinglysning ville været gået. Det kan være en god idé at bruge det i forbindelse med hjælp fra en rådgiver. Det er nemlig ikke gratis at lave en tinglysning, og med de mange komplicerede juridiske processer kan det være en god idé at få en professionel med ind over for at sikre, at det går rigtigt til. En professionel kan også guide dig i forbindelse med de aktuelle tinglysningsafgifter 2018. Skal du have lavet tinglysning i København eller på Sjælland kan du kontakte dit-skøde.dk, for en professionel og simpel udførelse af opgaverne til en fair pris.