Hvad kan en bedemand hjælpe mig med?

Hvad kan en bedemand hjælpe mig med?

17. maj 2018 0 Af Redaktionen

Dødsfald blandt de nærmeste skaber hos mange en dyb sorg. Sorgen åbner op for mange minder, gør dig sårbar og skaber ofte stor frustration eller vrede. Der er altså helt vildt mange forskellige følelser på spil i forbindelse med døden.

Der er virkelig mange ting at holde styr på i forbindelse med et dødsfald, og det kan hurtigt virke uoverskueligt. Mange af tingene kan du løse selv, men der er også stor hjælp at hente hos en bedemand.

Begravelse eller bisættelse?

I forbindelse med et dødsfald vil det ofte skabe en tryghed at involvere en bedemand fra starten af. Det kan især være en stor hjælp, hvis den afdøde ikke har afgivet nogle ønsker om, hvad der skal ske. Bedemanden har bl.a. en rådgivende og støttende funktion, der kan guide dig igennem de enormt mange muligheder, der findes i forbindelse med et dødsfald.

Det kan f.eks. være et helt grundlæggende spørgsmål som: ”Begravelse eller bisættelse?” Sammen med bedemanden kan du og din nærmeste familie komme frem til den helt rigtige beslutning.

Bedemandens opgaver

Udover at tage stilling til en masse spørgsmål i forbindelse med den valgte mindeceremoni, kan bedemanden også hjælpe jer med alt muligt andet i forbindelse med dødsfaldet. Det er alt fra de æstetiske ting der skaber de smukkeste rammer om jeres kæres sidste rejse, til de mere praktiske spørgsmål og opgaver. Bedemanden har kontakt til alt fra blomsterhandlere, cateringfirmaer, stenhuggere og aviser, til kirken og begravelsesmyndigheder.

For at skabe en rolig og mindeværdig periode, hvor I kan sige farvel til jeres afdøde i ro og fred, er det anbefalelsesværdigt at få hjælp af en bedemand. Bedemanden kan varetage mange af de praktiske opgaver, der kan virke forstyrrende og stressende, i en periode hvor du og din familie har brug for ro til at bearbejde jeres sorg.

Det kan være en fordel at vælge en lokal og erfaren bedemand. Er du bosat i Sønderjylland, kan du søge rådgivning og hjælp til opgaver i forbindelse med dødsfald her.