Hvilken kombiovn passer til dine behov?

31. august 2017 0 Af Redaktionen

Når du skal vælge en kombiovn, er der flere ting, du kan kigge på. For eksempel hvor stor er din husholdning? Bager du meget? Har du tit brug for at genvarme mad? Spørgsmål som disse kan hjælpe dig på vej til at vælge den for dig rigtige kombiovn.

Hvis din husholdning kun består af en enkelt person, vil det ofte være nok at have en lille kombiovn, da det tit vil være små mængder, der skal tilberedes. Har du derimod en stor familie vil det oftest være bedst at have en stor kombiovn eller en stor ovn og en lille kombiovn. På den måde er der mulighed for at bruge to ovne, når der skal laves meget mad, og du har samtidig en masse forskellige ovnfunktioner. Det er vigtigt at tjekke ovnrummets kapacitet, da der kan være stor forskel på hvor mange liter ovnrummet kan indeholde, også selvom kombiovnene har den samme størrelse udenpå.

En kombiovn vil typisk være en kombination af en almindelig ovn plus en dampovn eller en almindelig ovn plus en mikrobølgeovn. Kombiovnene med dampfunktion ligger som oftest i den dyre ende. Hvis du ikke bruger dampfunktionen særlig tit, kan du spare penge ved at købe en kombiovn uden dampfunktion, og så selv tilføje damp, når du for eksempel bager, ved at hælde vand i en bradepande eller skål, som puttes ind nederst i ovnen. Bager du til gengæld meget, eller kan du godt lide at tilberede dine grøntsager og fisk ved hjælp af damp, kan en kombiovn med dampfunktion være en god investering. Med en kombiovn med dampfunktion er det ofte også muligt at kombinere damp og for eksempel varmluft på samme tid. På den måde bliver ens steg mere saftig inden i, samtidig med at der kommer en sprød overflade.