Hvilket materiale skal jeg vælge til en hulmursisolering?

Hvilket materiale skal jeg vælge til en hulmursisolering?

28. november 2017 0 Af Redaktionen

Er du bosiddende i en ældre bolig, så er det en oplagt investering, at efterisolere din hulmur. Hvis det er noget, du har gjort dig overvejelser om, så bør det nævnes, at der kan bruges flere materialer til dette. Før i tiden blev der brugt enten leca-nødder eller et skummateriale, men disse materialer er dog ikke tidssvarende og synderligt effektive.

I dag kan en hulmursisolering foretages ved at blæse papiruldsgranulat ind i hulmuren. Det er den mest optimale metode set i forhold til både det tidsmæssige og effektivitetsmæssige aspekt. Derfor anbefales det også på kraftigste vis, at du vælger papiruld, hvis du har i sinde at efterisolere hulmuren i din bolig med et mere tidssvarende materiale.

Papiruld er et tidssvarende materiale

Der skal ikke være nogen tvivl om, at papiruld er et tidssvarende materiale. Det betyder, at det er et materiale, du roligt kan anvende til isolering af din hulmur. Det giver en tæt og effektiv isolering, da det pustets ind i form af granulat sammenlignet med f.eks. flamingo, der oftest fyldes i din hulmur i form af større eller mindre kugler.

Hvis du har intentioner om, at skulle isolere din hulmur, så bør der ikke herske nogen tvivl om, at kvaliteten og effektiviteten af det valgte materiale er af absolut højeste prioritet. Derfor er det heller ikke noget, du bør gå på kompromis med. Tværtimod, så er du bedre stillet ved at vælge et dyrere, men bedre materiale.

De fleste professionelle bruger papiruld

Langt de fleste danske virksomheder eller isolatører, der arbejder med hulmursisolering benytter sig af papiruld. Det bruges en kraftfuld maskine til at blæse granulat ind i hulmuren, som giver en tæt og dermed også effektiv isolering. Det sikrer, at varmen holdes inde i boligen og ikke forsvinder ud gennem dine vægge.