Hvordan motiverer du dine medarbejdere?

Hvordan motiverer du dine medarbejdere?

6. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Som leder er der mange til man skal være opmærksom på. Derfor får man som regel også en højere løn end de andre ansatte. Det er et krævende arbejde, hvor man har mange bolde i luften på én gang. Én af de største opgaver man har som leder, er at få medarbejderne under sig til at trives, således arbejdet bliver udført på ordentlig vis. Det er dog ikke så nemt igen. Hvis man er leder i en stor virksomhed, hvor man har 50-100 medarbejdere under sig, kan det være svært at få alle motiveret. Det er dog en prioritet man skal gøre sig, for i sidste ende så er det medarbejderne der udfører en stor del af arbejdet, og det er dit job som leder at styre skibet i den rigtige retning. Men hvordan motiverer man så sine medarbejdere? Hvordan behandler du dem, for at få mest muligt output ud af dem? Vi er landet i en tid, hvor kæft trit og retning ikke fungerer længere og flere og flere vil have mere ansvar, og derved føle sig som en vigtig del af virksomheden.

Det starter ved ansættelsen

Det er vigtigt at forstå, at ikke alle medarbejdere har lyst til at føle sig motiveret. Nogle personer vil bare gerne stemple ind, arbejde, og så stemple ud og holde fri igen. De har altså ikke et behov for at holde sig motiveret eller nødvendigvis at elske deres arbejde. Disse mennesker er praktisktalt umulige at motivere, og man kan hurtigt spilde en masse ressourcer i forsøget.
Så hvis man vil skabe en unik og motiveret virksomhedskultur, starter det altså allerede når man rekrutterer sine medarbejdere. En vigtig egenskab at besidde som leder, er at være menneskekender. Det giver dig en række fordele og værktøjer til at styre virksomhedens ansatte, og behandle dem som de individuelt har brug for. Det hjælper dig også i ansættelsesprocessen, hvor du altså har en fordel i at tyde hvilken kandidater der er bedst til jobbet.

firmajulegaver 2019

Virksomheden som en unit

Det er helt centralt for din virksomheds succes, herunder dine medarbejderes motivation, at du formår at skabe en virksomhedskultur, hvor alle føler sig som en del af holdet. Det er vigtigt at alle føler sig som en brik i puslespillet, hvad end det er Hans nede fra IT, eller Anne-Mette fra køkkenet. Alle er uundværlige, og det er vigtigt at de får det at vide.
Der er forskellige måder at værdsætte dette på. Måske du har givet firmajulegaver i 2019. Det er nemlig også en rigtig god ting, men sørg for at den har betydning, og ikke bare den samme gavekurv fra vinspecialisten igen i år. Hvis virksomheden klarer sig super godt, kan du vælge at give 30% mere i løn i december. En gave som denne får helt klart dine medarbejdere til at føle sig som en del af holdet, da de jo får en del af overskuddet. Dette er en klar måde at værdsætte sine medarbejdere, så de også selv er klar over deres egen værdi.