Hvordan ved jeg, om det er tid til nedrivning?

Hvordan ved jeg, om det er tid til nedrivning?

7. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

Nedrivning er et omsiggribende stykke arbejde, der kræver nøje planlægning og præcis udførelse. Hvis man f.eks. er i gang med nedrivning af en væg, men ikke har planlagt det godt nok, kan man komme til at skade hele bygningens konstruktion, hvilket kræver megen reparation for at fikse. Inden du begynder med nedrivningsarbejdet, kan det altså være en god idé at gennemgå en guide til nedrivning af væggen. Men hvordan ved du om, der overhovedet er brug for en nedrivning? Er det bare når væggen eller hele huset ser slidt ud? Det vil vi nu komme mere ind på.

Lær at vide om nedrivning af nødvendigt

Man skal først gøre sig klar om, hvorvidt man ønsker nedrivningen som et svar på problemet. I nogle tilfælde er det muligt at fikse/reparere den nuværende væg, hvis problemet ikke er helt ude af kontrol. Her kan man overveje, hvorvidt man f.eks. egentlig gerne vil have en ny væg, da den gamle måske ikke var alt for pæn. Hvis man derimod synes godt om væggen, kan man vælge at beholde den, hvis muligt. Nogle situationer, hvor en nedrivning skal tages i brug, kunne f.eks. være:

  • Erodering af skimmelsvamp. Skimmelsvamp i små doseringer kan fikses, men hvis en hel væg er infesteret med skimmelsvamp, kan der nogle gange være nødvendigt at fjerne væggen – også for at undgå spredning.

  • Store sprækker. Små sprækker kan istandsættes igen, men hvis sprækkerne er så store, at de går igennem hele væggens konstruktion, kan det være svært at redde væggen. Hvis det er en bærende væg, er store sprækker et særligt problem.

  • Hvis alle et hus’ bærende dele er tæt på kollaps, er det også nødvendigt at nedrive det hele, da det er en kæmpe risiko.

Spørgsmålet om nedrivning er et vurderingsspørgsmål – så husk altid at spørge en professionel til råds.