Hvornår skal jeg have nyt tag?

Hvornår skal jeg have nyt tag?

18. august 2018 0 Af Redaktionen

Der er forskellige levetider på forskellige typer tage, men overordnet set har tage en levealder på 25-35 år. Hvis levetiden på dit tag snart er ved at nå enden, så er det en god ide at få gjort noget ved det – også selvom, der ikke er tydelige tegn på, at taget er ved at gå i stykker. Med et nyt tag vil dit hus typisk være markant mere isoleret, hvilket er med til at holde din varmeregning nede. Værdien på dit hus vil også stige, hvilket gør det til en investering i fremtiden. På den måde kan man også være sikker på, at man har nemmere ved at sælge huset, hvis man på et tidspunkt beslutter sig for at ville det for eventuelt at flytte til en anden by, som har sin egen charme såsom eksempelvis Aalborg i Nordjylland.

Undgå omkostningskrævende overraskelser

Med et gammelt tag kan der pludselig opstå problemer, der ikke kun vedrører taget. Der kan for eksempel opstå utætheder, der ikke alene kan ødelægge taget og dets isolerende funktion, men det kan også skabe fugtskader og mug andre steder i huset. Hvis det sker, kan det være, at der er udviklet store skader, som kan ende med at være en rigtig dyr affære – endnu dyrere end det nye tag. Derfor kan det være en fordel at få et nyt tag og dermed lave en investering i fremtiden. Se mere om et nyt tag til dit hus her.

Levealder og garanti på dit tag

Levealderen afhænger som sagt at, hvad det er for et materiale, taget er lavet af. Det afhænger også af tagets omgivelser, og om du for eksempel bor tæt ved en kyst, hvor der er mere vind. Vedligeholdelse kan også være sigende for, hvor lang tid dit tag vil kunne holde. Du skal også vide, at der er forskellige garantiperioder på de forskellige tage, og at du kan opnå forskellige gatantiperioder, alt efter hvilken håndværker eller taglægger du bruger. Her kan de betale sig at undersøge de forskellige tagtyper og de forskellige firmaer, du kan benytte til at få lagt et nyt tag, inden du laver en aftale. Kontakt eventuelt en fagperson som kan hjælpe dig på rette vej, hvis du har brug for vejledning eller råd. Det kunne eventuelt være en fagperson som bor i det område, du bor i eller flytter til såsom eksempelvis Aalborg.