Hyggelige efterårsretter
1. oktober 2018Bladene er så småt faldet af træerne, mens solen af og til titter frem. Det er efterår, og det er ved at blive koldt. Dagene bliver kortere, og det giver anledning til en masse hygge indenfor. Pludselig har man mere lyst til lækre tærter og lidt tungere mad, end da det var sommer.
Inspiration i naturen
Når det bliver efterår, er det oplagt at gå en lang tur i skoven eller være ude i haven for at nyde de sidste af årets solstråler og den særlige friske efterårsluft. Går I en tur i skoven, kan I samle svampe. Det kan f.eks. være Kantareller, Markchampignon, Karl Johan eller Spiselig Rørhat. Når du plukker svampe i skoven, skal du dog være sikker på, at du ikke har fået fat i nogle, der er giftige. Brug de lækre, friske svampe i en lækker risotto med friske urter.
I haven eller på store plantager er der massevis af danske æbler, pærer og blommer. De findes i massevis lige nu og kan bruges til alverdens gode ting. Lav en lækker pære- eller æble tærte, æblemost, marmelade eller frugtgrød. Frugtgrøden kan bl.a. bruges som topping på vinterens havregrød eller skyr.
Mangler du en opgradering til dit køkken, og vil du gerne vælge det bedste? På nettet finder du mange forbrugertests, der kan hjælpe dig med at vælge det helt rigtige udstyr til dit køkken.
Supper og græskar
Efteråret er også en genial tid til at spise en masse supper. Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Det kan være alt fra kartoffel-porresuppe til tomatsuppe og karrysuppe. Efteråret er også højsæson for græskar, som er super lækre og sunde. Du kan lave en amerikansk græskartærte eller simpelthen bage stykker i ovnen i stedet for f.eks. pomfritter eller kartofler.