Inden du bygger et lager

Inden du bygger et lager

29. juni 2019 Slået fra Af Redaktionen

Står du og har startet en virksomhed og har du opdaget, at du faktisk havde brug for mere plads end du troede? Eller regner du med det kommende stykke tid at sælge mere end du plejer? Så er det på tide at få etableret et lager. Men inden du stabler et lager på benene, bør du huske nogle forskellige ting. Hvis du sørger for at planlægge det godt, inden du starter, slipper du også for eventuelt at skulle lave tingene om flere gange, fordi du var lidt for hurtig i første omgang. Gør hellere tingene grundigt fra startet end totalt forhastet.

Hvor meget plads, har du brug for?

Sæt dig ned og vurder hvor meget plads du egentlig har brug for. Hvor meget mere regner du med at sælge, eller hvor meget fylder produkterne i din nyopstartede virksomhed? For nogle er det rigeligt med et lidt mindre sted, hvor andre har behov for en større hal. Sæt dig og skriv den slags ned og find ud af, hvor stort et sted, du har brug for. Selvfølgelig er det smart at vælge noget, der er lidt større end hvad du på nuværende tidspunkt har brug for, da det kunne tænkes, at du fik brug for mere plads. Når virksomheden først kører, ville det være træls at skulle til at flytte lagerlokaler på grund af manglende plads.

Hvad har du brug for af lagerinventarer?

Når du først har fundet et lokale, er det tid til at indkøbe lagerets inventarer. Hvad du har brug for, afhænger meget af hvilke produkter, du forhandler. Har du mange små produkter på dit lager, er det smart med plukkereoler, da det gør produkterne virkelig let tilgængelige. Har du brug for opbevaring af større ting på paller, er det smart med pallereoler. Med pallereoler kan du opbevare pallerne på reolen præcis som du modtog dem. https://www.mas-hoevik.dk/lager/pallereoler/. Det kan også være, at du har brug for gennemløbsreoler, grenreoler, lagerreoler eller andet. Det kan også være, at den mest effektive løsning består af en kombination af flere af dem. Hertil kommer også hvorvidt du har brug for en truck, magnetskilte, gitterriste, stabelbare rammer eller andet.

Lav en plantegning over dit lager

En plantegning lyder måske lidt voldsomt, men meningen med en tegning over dit lager er, at du kan sætte dig og finde frem til den mest effektive kombination af reoler. Hvor skal de stå, så du kan udnytte dem mest muligt? Hvilke reoler skal stå hvor, så det giver den mest gnidningsfrie arbejdsgang? Det kan være svært lige at se for sig oppe i hovedet og endnu sværere, hvis du står i lokalet med alle reoler og først der skal planlægge alt det. Det vil virke alt for uoverskueligt. Du har brug for at se tingene oppefra og lægge en skarp indretningsplan. Føler du dig ikke helt trygt ved at skulle indrette lageret, så få nogle professionelle udefra til at hjælpe dig. De ved som regel, hvad der er bedst.