Intranet: integrer og del viden

Intranet: integrer og del viden

21. september 2019 Slået fra Af Redaktionen

Den moderne arbejdsplads er præget af, at den nye teknologi tillader, at man ikke nødvendigvis skal sidde på et kontor for at kunne udføre sit arbejde. Dette stiller større krav til vidensdeling i organisationen. Samtidig er det også en fordel at gøre den mest nødvendige viden tilgængelig for alle.

Vigtigheden af tilgængelighed

Data er en vigtig del af den moderne organisation – og her er teknologien og den digitale tilgængelighed limen, der binder det hele sammen. For selvom alle medarbejdere ikke sidder på den samme lokation i løbet af en arbejdsdag, så kan man med de rette digitale værktøjer alligevel have adgang til den samme data. Det er her, at intranettet bliver relevant og kan gøre en stor forskel. Det er muligt at dele viden og samtidig gøre den tilgængelige for hele organisationen. Det velintegrerede intranet skaber et nyt fællesskab, som samtidig fungerer som en fælles holdeplads for information og viden, som er livsvigtig for organisationens fortsatte vækst.

Sådan finder du den rette løsning

Vigtige dokumenter, som hurtigt bliver væk i en fyldt mailboks? Hvis det lyder bekendt, er det måske fordi, det moderne arbejdsliv stiller mange krav. Det understreger vigtigheden af at gøre vidensdeling, så nemt som muligt. Som organisation er det vigtigt at blive ved med at optimere sine IT-løsninger og gøre det lettere for medarbejderne at dele viden mellem hinanden. Tab af viden kan være fatalt for organisationen og kan, heldigvis med lethed, undgås. En intranetløsning behøver hverken at være svær eller besværlig. Det er derimod en mulighed for at vedligeholde vidensdeling, som kan underbygge både innovation og kommunikation.