Italiensk vinguide – vælg de helt rigtige vine

Italiensk vinguide – vælg de helt rigtige vine

23. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det kan ofte være rigtig svært at finde rundt i vinens verden, medmindre man er ekspert indenfor området. Af netop denne grund kan nogle gange også komme til at virke som en utrolig uoverskuelig opgave, at skulle udvælge de helt rigtige vine til enten bryllupsfesten, konfirmationen eller blot til weekendens hyggelige stunder. Lige her får du dog en lille vinguide, der forhåbentlig kan hjælpe dig lidt på vej. Er du dog klar til at udforske den store vin verden på egen hånd, finder du lige her et stort udvalg af fantastiske vine.

Italien – kendt for nogle af de bedste vine i verden

Overordnet set, er der ofte tale om 3 forskellige lande, når der er tale om populære vine. Frankrig, Italien og Spanien er nemlig nogle af verdens førende lande indenfor vinproduktion, og de har gennem årene produceret en lang række vine, som er utroligt populære blandt mange. Dog er det naturligvis ikke blot disse 3 lande, der producerer vin her i verden, og andre lande som blandt andet Australien og USA er også blevet store indenfor vinproduktion. Når det kommer til vine, er der dog ingen, der slår Italien, som nemlig er verdens mest vinproducerende land. Der bliver stort set lavet vin i hele Italien, og landet er blandt andet hjemstavn for de yderst anerkendte vine som Barolo, Amarone og Ripasso – vælger du at servere disse får dine gæster, går du desuden aldrig helt galt i byen.

Italien er delt op i 20 forskellige vinregioner, og diversiteten er stor, når det kommer til blandt andet druesorter, områder, vintyper osv. Italien er et vinland, der har stor fokus på kvantitet over kvalitet, hvilket står i kontrast til blandt andet Frankrig, som netop prioriterer omvendt. Det betyder naturligvis ikke, at alt vin fra Italien er bras, og nogle af de mest kendte og absolut bedste vine er, som sagt, faktisk fra Italien. Du således sagtens finde en lang række kvalitetssikre vine i Italien, andelen af lavkvalitetsvin er blot højere i Italien end i Frankrig.

Italienske druesorter

Når det kommer til druesorter, byder Italien på omtrent 400 anerkendte sorter, og derudover findes der altså en lang række ukendte og lokale druer. Langt de fleste italienske druesorter anvendes desuden ikke internationalt, med undtagelse for Primitivo, Sangiovese og Nebbiolo. Der bliver generelt dyrket rigtig mange lokale vine og vinsorter i Italien, hvorfor mange af de kendte internationale druesorter ofte også bliver forbundet med et bestemt område.