Kan du lide gode jagthistorier? Overvej selv at blive jæger

Kan du lide gode jagthistorier? Overvej selv at blive jæger

23. september 2022 0 Af Redaktionen

Har du venner med jagttegn? Jægere er glade for at snakke om jagt, lidt ligesom folk med veteranbil kan lide at vise dem frem. Alle elsker deres interesser. Synes du, det er nogle fede jagthistorier, du hører, er du måske interesseret i selv at tage jagttegn for at kunne opleve noget a la dét? Nøglen til at kunne gå til jagtprøve er, at du har fået teoretisk og praktisk undervisning på et jagttegnskursus.

Hvad lærer du på et jagttegnskursus?

Hvad lærer du på et jagttegnskursus? Kort fortalt alt det, du skal bruge for at kunne tage jagttegn – det vil sige teoriundervisning, hvor du stifter bekendtskab med ting som jagtlovgivning, jagtformer og våbenlære. Nu er der selvfølgelig også praktisk undervisning, hvor du lærer ting som skydeteknik og afstandsbedømmelse. Alt er relevant for kunne bestå selve jagtprøven, der består af to halvdele.

Som kursist på et jagttegnskursus får du materialer til selvstudie

Som kursist på et jagttegnskursus får du ikke blot den undervisning, der er obligatorisk for at kunne gå til jagtprøve. For du får også en række materialer og måske endda en online platform stillet til din rådighed, du kan bruge til at terpe op til prøven. Hvis du ønsker at finde et jagttegnskursus, hvad kan du så have for øje? Bl.a. hvor lang tid kurset tager – nogle intensive kurser tager ganske få dage.

Se, hvor mange hos en kursusudbyder består jagtprøven

Som noget andet kan du se på beståelsesprocenten hos en kursusudbyder. Nogle steder ligger den faktisk tæt på 100 procent, hvilket ikke betyder, at tæt på 100 procent består jagtprøven i første hug, men at de består den på et tidspunkt. Intet er til hinder for, at du tager jagtprøven igen, hvis du dumpede første gang. Men tager du kurset alvorligt, er der gode chancer for at bestå første gang.