Klima og hardware – hvordan skal man forholde sig?

Klima og hardware – hvordan skal man forholde sig?

10. marts 2020 Slået fra Af Redaktionen

Mange mennesker er lidt forskrækkede i forhold til det at købe elektronik; computere, telefoner, tablet, spillekonsoller og så videre. Hermed menes der, at medmindre du er it-nørd eller arbejder med it eller elektronik til hverdag, så er der gode odds for, at du føler dig lidt usikker, når du skal ud og erhverve dig nye gadgets eller lignende. Rigtig mange mennesker er efterhånden trygge og føler sig sikre, når de skal lære et nyt stykke elektronik at kende, vænne sig til at bruge det i hverdagen – uanset om det er et nyt smartwatch, en ny smartphone, en ny bærbar eller et nyt aggregat til køkkenet… Langt de fleste skimmer brugsanvisningen og eventuelt forsikringen – og så kaster de sig ellers i kast med at prøve det nyindkøbte stykke ‘legetøj’ af og se youtube videoer om mulighederne ved produktet

Men sagen er fortsat en ganske anden, når det handler om det at købe de nye elektroniske varer til sig selv eller andre. Her følger langt de fleste forbrugere stadig forne tiders vaner, idet de køber det de kender, det der er på udsalg eller det der ‘trender’. Når de står overfor ekspedienten i butikken og skal tale om, hvad de gerne vil købe, økonomien omkring købet, hvorfor de ønsker en vare fremfor en anden og så videre, så bliver de lidt usikre på sproget og deres viden om varerne.

Samtidig er vi dog ganske ganske mange mennesker, som ønsker at være med til at passe på klimaet – og desværre ikke kan lade som om, vi ikke ved, at vores elektronikforbrug er en af de virkelig store syndere her. Men hvad gør vi ved det, når vi også gerne vil beholde vores gadgets og bibeholde den komfortable livsstil, som netop de giver os? Jo, vi bruger vores sunde fornuft!

Vi skal lade være med at være nervøse eller bange, når vi skal på indkøb. Vi skal turde undersøge og være kritiske – og ikke mindst vælge noget der holder, og så lade være med at anskaffe nyt, før vi har givet videre.

Med alt dette menes der, at vi – som forbrugere – skal sætte os ind i, hvilke produkter der er kvalitet. Og hvordan gør vi det? Vi bruger igen vores sunde fornuft. Vi skal – som med alle andre produkter – finde ud af, om fx ‘skelettet’ og ‘de vitale dele’ er sunde og af god kvalitet. Hermed menes naturligvis, at vi skal undersøge, om eksempelvis kabinettet er iorden.

Er det for angstprovokerende eller uoverskueligt at finde ud af selv? Så find dig en uvildig kilde; en person eller et medi, som ikke skal sælge dig noget men har en stor viden på området, som du kan spørge til råds i forhold til kvalitet og holdbarhed. Lad være med at lade dig påvirke, i så høj grad som tidligere, af trends og design…. Hvis du gerne – også på dette område – ønsker at bidrage til at klimaet får det bedre.