Køb et hæve sænkebord og pas godt på din ryg

Køb et hæve sænkebord og pas godt på din ryg

24. januar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Flere og flere sidder ned ved et skrivebord, når de arbejder. Og det er på trods af, at det flere gange er vist, at det er utrolig usundt for kroppen at sidde ned i samme stilling i så lang tid ad gangen. Både ryg og lænd belastes meget, når vi sidder ned, og det kan i manges tilfælde ende med en dårlig holdning og måske endda rygskader, der er svære at rette op på igen. Arbejder du derimod ved et hæve sænkebord, har du mulighed for at hæve dit bord op, så du kan stå op og arbejde – det er både godt for din holdning, din blodcirkulation og sin ryg.

Et hæve sænkebord er en investering i din krop

Der er en række fordele ved at arbejde ved at hæve sænkebord. Først og fremmest giver et hæve sænkebord dig mulighed for at arbejde i forskellige stillinger, og det øger blodcirkulationen i kroppen. Sørger du for at aktivere din krop, når du arbejder, øges din koncentrationsevne. Det er fordelagtigt for din arbejdsproces og dine resultater. De forskellige arbejdsstillinger bevirker også, at din generelle risiko for at få skader i nakke, ryg, lænd og skuldre mindskes. Vi bruger efterhånden en skærm til de fleste gøremål i hverdagen, og især nakken er udsat, fordi den fastholdes i en unaturlig position, når du kigger ned på en skærm.

Bedre arbejdsmiljø i hjemmet

Mange arbejder i dag hjemme, i hvert fald et par dage om ugen, og et hæve sænkebord i eget hjem er måske heller ingen dårlig idé. Derved bliver dit arbejdsmiljø i hjemmet også bedre. Tænker du umiddelbart, at et hæve sænkebord ikke passer ind i dit hjem, skal du ikke være bekymret. I dag kan du nemlig købe mindre pladskrævende borde, der ikke går på kompromis med hverken rummelighed, design eller kvalitet.