Kom af med din eksamensangst

Kom af med din eksamensangst

16. oktober 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det er meget normalt at blive nervøs inden eksamen. Det er bare kroppen, der gør dig klar til at præstere noget ekstra. Nogle føler dog ikke blot almindelig nervøsitet, når de skal ind til eksamen. De får det dårligt og bliver bange – og de kan ikke se sig selv ud af situationen.

Der er rigtig mange, der kæmper med eksamensangst, men heldigvis er der også rigtig mange, der har fundet vejen ud af deres eksamensangst igen. Vi har her samlet 5 gode råd til dig, der kæmper med eksamensangst i både mild og svær grad.

Fortæl din underviser om din angst

Din underviser er der for at hjælpe dig. De ønsker ikke at se dig dumpe, selvom din hjerne måske fortæller dig noget andet. Det kan derfor være en god idé at fortælle din underviser, hvordan du har det med eksamen. På den måde kan din underviser være ekstra opmærksom på at støtte dig gennem eksamensdagen – og det kan faktisk være en kæmpe lettelse for dig.

Lær at berolige dig selv

Når man lider af eksamensangst, får man det ikke kun dårligt på selve dagen for eksamen. Man mærker den ubehagelige nervøsitet længe inden selve eksamensdagen – og det er derfor en god idé at finde metoder, hvorpå man kan dæmpe din nervøsitet. Nogle kan gøre det ved at lytte til musik, en lydbog eller en podcast. Andre kan gøre det ved hjælp af motion og de endorfiner, der følger med. Det handler om at finde den ting, der kan få dig til at slappe helt af, så du ikke konstant tænker på den forestående eksamenssituation.

Prøv hypnose mod eksamensangst

Hypnose er en effektiv behandlingsform ved både fysiske lidelser og psykiske problemstillinger – og det kan faktisk bruges ved alle former for ønskede forandringsprocesser. Hypnose mod eksamensangst er blevet meget populært, fordi det kan bidrage til, at din eksamensangst bliver minimeret. Hypnose kan altså sørge for at den ikke længere hæmmer dig, men i stedet skærper dine sanser og styrker dig, så du kan yde en god indsats til eksamen.