Kom algerne effektivt til livs

Kom algerne effektivt til livs

6. juli 2018 0 Af Redaktionen

Alger er en samlebetegnelse for forskellige grupper af organismer, som findes mere eller mindre overalt i naturen. Som boligejer findes der få ting, som er mere irriterende, end angreb fra alger på f.eks. taget, facaden eller fliserne. Angrebene kan sommetider være vanskelige at undgå, da algerne trives i det fugtige danske klima. Algerne er som udgangspunkt ikke skadelige for dit hus, men hvis du lader stå til for længe, kan de sagtens ende med at være det – eksempelvis ved frostsprængninger på taget. Ud fra et æstetisk synspunkt er de heller ikke særlig pæne at kigge på, og derfor kæmper mange danskere årligt en kamp for at komme algerne til livs.

Alger – sådan tackler du dem

Algerne har, som nævnt, gode vækstbetingelser i det danske klima, hvorfor angrebene er ganske hyppige. Du kan dog med fordel forsøge at forebygge disse angreb ved at prøve nogle forskellige fremgangsmåder. Den mest åbenlyse metode er at vedligeholde dit hus jævnligt – navnlig dit tag. Jo mere slitage taget har, desto større er risikoen for angreb. Da fugt er en forudsætning for algernes vækst, er det også gavnligt at sørge for, at husets tag eller facade udsættes for mindst mulig skygge. Problemet kan afhjælpes ved at fjerne træer, buske osv., som kaster skygge.

Hvis angrebet allerede har fundet sted allerede sket, og du påtænker at rense huset for alger, er der et par ting, som du bør være opmærksom på. Foregår rensningen på taget, skal du passe på ikke at skade taget uhensigtsmæssigt. Algerensning udføres bedst ved håndkraft med vand og børste. Hvis det er facaden du skal rense, kan du fint anvende en højtryksrenser til arbejdet. Den skal du dog ikke tage i brug, hvis det drejer sig om rensning af taget, da der her er risiko for materialebeskadigelse og vandskader. Virker metoden med vand og børste ikke, skal du bruge et kemisk bekæmpelsesmiddel. Her skal du være særlig opmærksom på, at det er godkendt af Miljøstyrelsen. Ellers kan du risikere en bøde jf. kemikalieloven.

Professionel hjælp

Algerensning kan være en møjsommelig affære, og mange mennesker har meget forskellige holdninger omkring algebekæmpelse. Hvis algeangrebet er omsiggribende, er det dog vigtigt, at rensningen foretages grundigt, da algerne i værste fald kan resultere i udskiftninger og reparationer. Med lidt erfaring kan du sagtens udføre arbejdet selv, men lige når det gælder algerensning, kan det være en god idé at ty til professionel hjælp. Herigennem sikrer du dig, at taget igen bliver kønt at se på, og samtidig beskærmer en grundig algebehandling taget mod fremtidige angreb, om end det indimellem kan komme til at trænge til en ny rensning. Mange firmaer, der beskæftiger sig med algebekæmpelse, har også en fast serviceordning, hvor du kan tegne et abonnement. Her kan du med stor sandsynlighed få en rabataftale, hvis du skulle få brug for hjælp igen. Har du brug for assistance i kampen mod algerne, kan du læse mere på spray-away.dk og finde et tilbud på miljøvenlig afrensning og algebehandling af fliser og tag.