Kreativ leg til børn

Kreativ leg til børn

12. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at børn lærer bedst, når de samtidig leger. Derfor er kreativ leg blevet implementeret i langt de fleste institutioner, men det er også en god idé at lade barnet lege kreativt derhjemme og på legepladser.

Fordele ved kreativ leg

Når børn leger kreativt, gør de det gerne i samspil med andre. Derfor er den kreative leg med til at lære barnet at omgås andre, og derved bliver barnet styrket socialt. Samtidig lærer børnene også at udtrykke sig overfor sig selv og andre, og de får en større forståelse for omverdenen. Med kreativ leg bliver fantasien sat i centrum, og det er med til at styrke barnet både socialt, intellektuelt og motorisk.

Implementer kreativ leg

Kreativ leg er faktisk ikke så svær at implementere, som det måske lyder. Derhjemme kan barnet lege med modellervoks, tegne, male eller måske lege med dukker eller biler. Udenfor kan legeredskaber til legepladser dog også styrke barnets udvikling, både når det kommer til det kreative, det motoriske og det sociale. Eksempelvis kan leg i et legehus være med til at styrke forståelsen om familiære forhold og dermed det sociale. Sandslot kan bygges i sandkassen, og derfor bliver det finmotoriske og kreative også indblandet i leg. Og motorikken kan også blive bedre med leg på rutsjebaner, klatrenet og gyngestativer.

Børn og voksne kan også lege sammen

Lige så vigtigt det er for børn at lege med andre børn, er det også vigtigt for børn at have forældrene eller pædagogerne med. Voksne kan nemlig også være med til at styrke børnenes kreativitet, blandt andet ved at være med ved tegnebordet eller ved at deltage i barnets yndlingsleg. For at børnene bedst muligt kan lære, kan det være en god idé, hvis de voksne dog vælger lærerrollen fra, og at de i stedet fokuserer på at støtte barnet i legen.