Lån 2000 til det, du ønsker

Lån 2000 til det, du ønsker

8. juni 2018 0 Af Redaktionen

Som med de store nationaløkonomier kan din privatøkonomi også svinge op og ned. Sommetider er der overskud og råd til nye goder, men andre gange kan det være presset, hvor pengene hurtigt slipper op. I de hårde tider vælger mange derfor at optage et lån, for at dulme den midlertidige forringet situation i privatøkonomien. Og det er uanset, hvad der skal lånes penge til: Om det er en tandlægeregning, i forbindelse med flytning og udbetaling af depositum og forudbetalt husleje, henlagte regninger, som du ikke har råd til at betale, eller noget helt fjerde.

Du kan låne små beløb

 Mange har den opfattelse, at det kun er større beløb, der kan lånes. Større beløb til fx køb af en ny bil, renovering af huset eller et nyt hus. Men dette er ikke sandt. I dag er det muligt at låne ned til få tusinde kroner. Og det er oplagt til dig, som ikke har brug for mange penge, og derfor ikke lyster at holde omkostningerne for et større lån. Der er nemlig ingen grund til at låne flere penge, end hvad du har brug for – lån 2000 for eksempel.

Disse små lån kan anses som værende en minimal kapitalindsprøjtning i en midlertidig periode, hvor din privatøkonomiske situation kalder på hjælp og lidt ekstra midler. Ydermere forløber de små lån ofte over en kort periode, hvorfor du hurtigt kan få dem betalt af igen og derved lægge dem bag dig.

Du vælger selv

Ved at påtegne et mindre lån forpligter du dig ikke til, hvad du skal bruge pengene til. Og det skal derfor stå dig frit for, hvad du vælger at bruge pengene på.

I sidste ende kan det i nogle tilfælde være en økonomisk klog investering at låne små beløb, hvis du fx spotter, at et produkt, du bare drømmer om, er sat væsentlig ned i en kort periode – men at du ikke har penge til at købe det lige nu.

Også de lange ventetider er sparet væk. Det er muligt at få pengene udbetalt på dagen, hvor du ansøger om lånet. Men det er kun, hvis du vælger at tage lånet online – noget, som i øvrigt har en række fordele forbundet med sig.

For det første skal du ikke stille sikkerhed. Du skal blot indsende dine bankoplysninger, så pengene kan overføres til dig, samt telefonnummer og CPR-nummer. Og du kommer ikke nødvendigvis i fysisk eller telefonisk kontakt med lånevirksomheden, og det kan for mange betyde, at de får en mere behagelig oplevelse i forbindelse med optagelsen af deres lån, og at servicen føles bedre.

Du kan finde billige lån online

Det er muligt at finde forskellige tjenester, som kan sammenligne de forskellige lånetilbud for dig. På den måde kan du få en hjælpende hånd til at få valgt det billigste lån. Og når det kommer til prisen, så er der specielt ét begreb, som du skal være opmærksom på – det er ÅOP.

Hvis du tidligere har kigget dig omkring hos de forskellige lånevirksomheder, har du helt sikkert stiftet bekendtskab med begrebet tidligere. Det er nemlig lovpligtigt, at lånevirksomheden skal opgive det. Og kort sagt betyder det, hvor mange omkostningerne der er forbundet med det pågældende lån på årlig basis. Det er derfor et meget retvisende tal for, hvad prisen bliver for dig.

Udover prisen er der også nogle betingelser, du bør tage med i overvejelserne for at finde det helt rigtige lån til dit behov. Det kan fx være ting som aldersgrænse, andre krav eller over hvor mange måneder, som det forløber. Alt dette kan de forskellige sammenligningstjenester også hjælpe dig med, og det bliver derfor hurtigere og mere simpelt for dig at vælge det rigtige.

Ting at overveje inden lånet

Før du optager lånet, så bør du overveje flere ting. Og det handler grundlæggende om, om det er det rigtige valg for dig at låne penge, som din økonomiske situation ser ud nu. Eftersom vi snakker forholdsvis små beløb, så kan det være, at du har en genstand at sælge, som kan indkassere lidt penge. Og det kan også være, at du har mulighed for at påtage dig nogle arbejdsopgaver, som kan udbetale dig de få tusinde kroner, som du står og mangler for at få styr på privatøkonomien.