Lær at strikke

Lær at strikke

18. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Du kan måske huske fra, da du var mindre, at du lærte at strikke i fritidsordningen, eller du strikkede hjemme hos dine bedsteforældre. Strikning giver tid til fordybelse og kan virke afstressende. Mange mennesker griber fat i strikkepindene i vintermånederne, da de mørke aftner lægger op til, at du skal forblive inde døre.

Det skal du bruge

Du kan ikke påbegynde at strikke uden, at du har det rette udstyr til det. Det rette udstyr betyder nemlig, at du vil få de bedste resultater, hvilket altid er mest hensigtsmæssigt. Når du skal i gang med at strikke, har du brug for:

  • En saks

  • Garn

  • Strikkepinde – strikkepindene og størrelsen på disse afhænger af, hvad du skal strikke. Her kan det være en god ide at spørge garvede strikkere til hjælps, da de altid kan komme med en varm kærlig anbefaling.

  • Målebånd

  • Stoppenål

De ovennævnte ting er materialer, som altid er gode at have i nærheden af dig, når du strikker. Du kan risikere at få brug for dem undervejs i din strikkeproces.

Strikkeopskrifter

Måske har du fra start en ambition om, at du gerne vil kunne strikke et par varme handsker til dit barnebarn, eller du gerne vil strikke din egen striktrøje. En striktrøje vil være en oplagt mulighed, hvis du går med et design i hovedet, men du ikke kan finde præcis sådan en. Hvorfor ikke lave den selv så? Til enhver strikkeopskrift er der en teknik, som er bag, og det kan derfor være en god ide at have øvet sig lidt inden, at du kaster dig ud i det helt store kunstværk. Alle starter et sted, og du vil langsomt kunne se forbedringer. Du kan henover sommeren udvide din garderobe med striktrøjer, som er lavet direkte fra hjertet af dig selv – Strik dit eget miljøvenlige tøj, med hjælp fra udførlige strikkeopskrifter.