Lær dine børn at bruge cykelhjem

Lær dine børn at bruge cykelhjem

12. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

Vi kender alle sammen vigtigheden af at bruge cykelhjelm, når vi cykler. Dog er det ikke os alle, der tager det lige meget til os, og nogle kender også det med, hvor svært det er at lære de mindste i familien. Har du svært ved at lære dine børn, at de skal bruge cykelhjelm? Her kommer et par tricks, så dine børn kan lære at være sikre, når de bevæger sig ud i trafikken.

Vær en rollemodel

Du har sikkert hørt det før, og ellers kan du godt selv tænke dig til det. Det, som smitter allermest af på børnene er, hvis du selv bruger cykelhjelm. Hvis dine børn er vokset op med, at du selv bruger cykelhjelm, bliver det en helt naturlig del af deres hverdag også. Dog er der selvfølgelig den mulighed, at du enten ikke har en cykel eller af en eller anden grund ikke vil bruge cykelhjelm. Så er der også andre måder at lære de små det.

Gør cykelhjelmen smart

Der findes rigtig mange forskellige slags cykelhjelme. Lad dine børn vælge deres hjelm selv, så vidt det er muligt. Overbevis dem om, at en cykelhjelm godt kan være moderigtig. Tal hjelmen op og gør den til noget smart. Hvis du gør dette i stedet for at tvinge dem til at tage en bestemt hjelm på, som de ikke kan lide, får de meget mere lyst til at gå med den.

Hvorfor skal de gå med den?

Til sidst kan det være godt at nævne for dem, hvorfor det faktisk er vigtigt at bruge cykelhjelm. Vær ikke for belærende i din tone, men forklar dem, hvilke konsekvenser og farer der er ved ikke at bruge det. På den måde, får de en bedre forståelse for hvorfor du egentlig vil have dem til at tage den hjelm på.