Måltidskasser giver dig mulighed for at lave mad med børnene

Måltidskasser giver dig mulighed for at lave mad med børnene

11. december 2019 Slået fra Af Redaktionen

Der kan være mange fordele ved at lade børnene deltage i madlavningen, når du får leveret måltidskasser. Vi tipper dig om, hvordan du nemt og enkelt inddrager børnene i madlavningen og gør det til en sjov oplevelse.

Forberedelse er afgørende

Madlavningsdage med børn bliver en god oplevelse, når både du og barnet er forberedte på det.Og netop det giver måltidskasser dig mulighed for. Mange børnefamilier vælger børnevenlige måltidskasser, da de indeholder gode børnevenlige livretter.Opskrifterne til disse måltider er nemme og hurtige og kan derfor sagtens følges af et barn.

Det kan derfor være en god idé, hvis du vælger en dag på forhånd og aftaler det med barnet. På den måde er I begge indstillet på, hvad der skal ske på dagen – og du kan forberede dig selv på, at madlavningen kommer til at foregå i barnets tempo.

Dit barn bliver garanteret mere engageret i madlavningen, hvis barnet har indflydelse på måltidet. Tag en snak med barnet om, hvilken ret hun eller han foretrækker fra måltidskassens madplan.Det er altid et godt udgangspunkt for en succesfuld madlavningsdag, hvis barnet også er vild med maden. Dit barn vil med garanti være stolt, når måltidet skal serveres.

Let hverdagen med måltidskasser

Mange forældre føler ofte ikke, at de har tid nok til børnene, når de kommer hjem fra arbejde. For så handler det om at ordne vasketøj, tømme opvaskemaskinen, lave mad og så videre.Der bliver derfor mindre tid til børnene, som måske også selv er lidt trætte efter en lang dag. Har du det på den måde?

I så fald vil du opleve en forskel ved at få leveret måltidskasser og inddrage dit barn mere i madlavningen. Du opnår en masse nærvær med dit barn, og du kan udnytte tiden i køkkenet til at snakke med barnet om alt, hvad der falder dig og barnet ind.

Det er en skøn måde at være nærværende på og styrke jeres forhold. Madlavning kan også give anledning til mange snakke og spørgsmål, som du og dit barn måske ikke ville snakke om. Det kan derfor være en ny måde at knytte jer tættere sammen.

Gør madlavningen til en hyggelig oplevelse med måltidskasser

I forlængelse af det forrige afsnit er det vigtigt at bemærke, at madlavningen foregår i barnets tempo. Det er derfor vigtigt at finde en dag, hvor du har tid til at hygge med madlavningen og dit barn.Tag jer god tid om at lave maden og nyd det nærvær, som madlavning kan skabe. Der bliver naturligt plads til grin, smil og hygge, når du samles med dit barn om et fællesprojekt.

Du gør det nemmest for dig selv og dit barn ved at bestille en børnevenlig måltidskasse. Ved leveringen får du alle ingredienser, ugens menu og opskrifterne til alle måltiderne.På den måde kan du og dit barn meget let følge med i opskriften og tage det trin-for-trin. Alle opskrifterne er nemlig udførligt beskrevne, så de er nemme at følge og tager ikke alverdens tid i køkkenet.

Dit barn får større forståelse for madlavning

Når dit barn deltager i madlavningen, får barnet naturligt en større forståelse for, hvorfor maden ikke bliver serveret i lige dét øjeblik, hvor barnet er sulten.Dit barn begynder at forstå, at madlavning tager tid. Grøntsager skal skylles og skæres. Kød skal steges eller have en tur i ovnen. Pasta, kartofler eller ris skal koges i et vis antal minutter for at blive spiselige.

Det hele skal koordineres, og det er derfor, at du bruger meget tid i køkkenet. Det er en stor viden at give sit barn, da det bedre kan sætte sig ind i, hvorfor du ikke altid kan dække barnets behov her og nu.Det kommer selvfølgelig naturligt med alderen, men det kan virkelig betale sig at inddrage barnet så meget i hverdagsforpligtelser såsom madlavning, så snart barnet viser interesse for det.

Det kan være andre opgaver såsom at dække bord, at sætte ting i opvasken, tømme opvasken og sætte tingene på plads igen, vaske gryder op og så videre.Det er også oplagt at bruge køkkentiden på at snakke om madvarer. Hvornår er det en frugt, og hvornår er det en grøntsag? Hvad foretrækker dit barn af frugter og grøntsager?

Er frugterne eller grøntsagerne eksempelvis økologiske? Hvad er økologi, og har det en betydning hjemme hos jer? I så fald er det helt oplagt med en måltidskasse fra Aarstiderne, hvor alt grønt, kød og tilbehør er økologisk. Hos Aarstiderne kan du finde et stort udvalg af måltidskasser – og der er en del børnevenlige måltidskasser at vælge mellem.

Styrk dit barns færdigheder i køkkenet

Uanset om du vælger at inddrage dit barn i madlavningen et par gange om året eller gør det til en fast ugentligt madlavningsdag, vil dit barn drage mange fordele af det. Det er med til at give dit barn en masse færdigheder og styrke barnets udgangspunkt i et køkken.

Når du laver mad med dit barn, er det ikke blot samværet og maden, der er fokus på. Dit barn kommer til at øve sig på motorikken, når der skal skæres og snittes grøntsager. Dit barn øves også naturligt i sine sociale kompetencer i dit selskab. Det kræver eksempelvis, at du og dit barn hele tiden kommunikerer for at opnå jeres fælles mål. Det gør også, at dit barn styrker sin evne til at samarbejde.

Ved at lade dit barn deltage i madlavningen vil det naturligt udvikle barnets interesse for madlavning. Det er en god egenskab at have med sig, da der jo naturligvis kommer et tidspunkt, hvor barnet enten skal bidrage mere i husstanden eller flytte hjemmefra. Hvis dit barn allerede har en basal viden i køkkenet at tage med sig videre, har barnet et rigtig godt udgangspunkt for at spise sundt og varieret i fremtiden.

Hjælper barnet med at blive mere selvstændig

En anden fordel ved at lade barnet deltage i madlavningen er, at det giver barnet mulighed for at opbygge selvtillid og blive mere selvstændig. Det er ligeledes en stor hjælp for dig, hvordan du kan uddelegere nogle nemme opgaver til dit barn. Det giver dit barn en følelse af ”at kunne selv” og styrke sin selvtillid ved at øve sig.

Med tiden kan du bygge mere og mere oveni, så dit barn naturligt bliver mere selvstændig og får mere tiltro til sine evner i et køkken. Det er en lille ting i hverdagen, men en stor gave for barnet i det store perspektiv.