Med et kølefryseskab er det muligt at spare plads i køkkenet

Med et kølefryseskab er det muligt at spare plads i køkkenet

10. februar 2018 0 Af Redaktionen

Mange danskere har både en fryser og et køleskab stående i eksempelvis køkkenet, og disse to hvidevarer er ofte nogle af de, der optager allermest plads. Ydermere er det ej heller sikkert, at den fulde plads i de to hvidevarer benyttes helt til fulde, og her er det muligt at spare plads ved at have et kølefryseskab. En sådan variant vil øverst have et køleskab og nederst en fryser, men denne model vil blot fylde så meget som et gennemsnitligt køleskab. På den måde bliver det altså muligt at lave sig en investering, der kan gøre, at pladsen i køkkenet kan benyttes på mere fornuftig vis ved at samle fryseren og køleskabet i en hvidevare.

Forskellige funktioner i de forskellige modeller

Der kan være flere forskellige typer af funktioner i et kølefryseskab, og disse funktioner kan være forskellige fra model til model. Ved nogle modeller fås automatisk afrimning af fryseren, hvilket sørger for, at al rimen, der uundgåeligt sætter sig på fryserens indre sider, fjernes, således dette ikke skal gøres manuelt. Dette er også med til at holde energiniveauet på et lavere niveau. I køleskabsdelen findes der også forskellige funktioner, hvilket eksempelvis kunne være et ventilationssystem, der sørger for, at den kolde luft cirkulerer jævnt rundt til køleskabshylderne, således der holdes en jævn temperatur i hele køleskabet. En anden ekstra funktion, der er ved nogle af modellerne, er nogle censorer, der hele tiden tilpasser luftfugtigheden og temperaturen på en sådan måde, at alle varerne opbevares under optimale forhold. Sådan kan man overveje og undersøge, hvilke funktioner man har behov for og derefter afstemme købet herefter.

Spar også penge ved investering i kølefryseskab i god energiklasse

Med et kølefryseskab sparer man plads, men det er også muligt at lave sig nogle besparelser, da et nyt frysekøleskab med en god energimærkning vil have et betydeligt lavere forbrug af strøm end et gammelt køleskab og en ældre fryser. Den højeste energiklasse er A+++, og det anbefales altid, at man vælger de høje energiklasser, når man eksempelvis skal have køle-fryseskab, da disse kan give besparelser på elregningen og er bedst for miljøet.