Mistet et familiemedlem eller en god ven? Sådan kommer du godt videre

Mistet et familiemedlem eller en god ven? Sådan kommer du godt videre

20. september 2018 0 Af Redaktionen

Det er ikke just raketvidenskab. Den sætning har du måske hørt før. Det er ofte sagt om noget, der ikke er svært eller kræver en simpel forståelse. At tackle sorgen efter et familiemedlem eller nogen, som man kendte rigtig godt, har forladt denne verden, er derimod raketvidenskab. Det kan være utrolig svært at finde ud af, hvordan man får tacklet sorgen, men det er vigtigt, at man får det gjort korrekt. Derfor skal denne miniguide handle om 3 essentielle ting, som du skal gøre for at komme godt videre.

3 tips til at få sagt farvel

Der er procedurer, der er forbundet med en begravelse, og de kan for nogle hjælpe til at få sagt farvel, men de kan også være en ubehagelig påmindelse for andre. Hvordan du vælger at håndtere din sorg, er op til dig, men ofte kan en bedemand hjælpe mere, end du lige går og tror.

Få arrangeret en bisættelse og begravelse

De fleste byer har en lokal bedemand, der kan assistere med bisættelser og begravelser. Bor du fx i eller omkring Ringkøbing, Ulfborg eller Vemb, er der sikkert en lokal bedemand. Ofte tænker man, at en dette er en bedemands eneste funktion. Det er det ikke.

Håndter din sorg: find nogle at snakke med

Du bestemmer selvfølgelig selv, hvordan du føler, det er bedst at håndtere sorgen. Det er blot vigtigt at påpege, at det ofte kan være en god idé at snakke med en bedemand, der kan sætte dig ind i din sorg og hjælpe dig videre efter begravelsen.

Lad dig selv være ked af det

Det er ikke alle, der lader sig selv være kede af det, og det er egentlig en skam. Selvfølgelig skal vi ikke lade sorgen tvinge os i knæ, men vi skal heller ikke lade vores stolthed stå som mur mod vores følelser. Tag en snak med de pårørende, og brug hinanden.