Nye fliser? Her er et par gode råd

Nye fliser? Her er et par gode råd

25. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Det kan være, at det er fliserne i entréen, fliserne, som sidder i brusenichen eller fliserne bag ved kogepladen i køkkenet, som efterhånden trænger til en udskiftning. Fliser kan bruges mange forskellige steder i boligen, og derfor er der her et par gode råd, når inden du kaster dig ud i et købe nye fliser.

De lyse farver er mest praktiske

Generelt er gulve dyre at udskifte, og derfor kan det være en god idé grundigt at overveje, hvilken farve dine nye fliser skal have. Ligesom med mange andre elementer i boligen, er de neutrale farver, såsom hvid, grå og sort, ofte det mest sikre og tidsløse valg. Det kan også være gavnligt, hvis du, indenfor et par år, står overfor at skulle sælge din bolig.

 

Hvis du står og skal vælge mellem en lys flise og en mørk flise, så tænk på, at den lyse flise er den mest praktiske. Mørke fliser kan være flotte og skabe kontrast i et rum, men de kræver ofte mere rengøring, fordi skidt og især kalk ses tydeligere på den mørke overflade. Hvis du har en lav tolerance overfor den slags, så vil du blive nødt til at rengøre den mørke flise oftere.

Vælg en passende størrelse

Når farvevalget er på plads, står du overfor endnu et valg – nemlig flisens størrelse. Det er ikke helt uvæsentligt, hvilken størrelse du vælger. Generelt siger man, at store fliser passer bedst til store rum og, at små fliser passer bedst til små rum. Derudover bliver æstetikken i rummet helt i top, hvis du vælger, at fliserne på gulvet skal være lige så store eller større end fliserne på væggen. Det skaber en bedre sammenhæng i rummet.

Husk også altid at købe ekstra fliser, sådan at fliserne kan skæres til, så de passer perfekt til rummets kanter.