Opskriften på det perfekte soveværelse

Opskriften på det perfekte soveværelse

13. maj 2019 Slået fra Af Redaktionen

Står du og skal til at indrette dit soveværelse, således at det kommer til at emme af rolige og behagelige energier? Mange danskere oplever år efter år, at deres nattesøvn bliver forværret. Her på siden undrer denne ærgerlige tendens os ikke. Mange er nemlig begyndt at tage mobiler, iPads og computere med ind i soveværelset, og med tiden vil disse elektroniske genstande altså virke som forstyrrende elementer for nattesøvnen. Med disse elektroniske enheder tillader man også at arbejde, studieopgaver og andre stressfyldte opgaver kommer ind i soveværelsets ellers rolige atmosfære. Men hvordan indretter man sit soveværelse på ny, således at nattesøvnen endnu engang kan blive regelmæssig?

Dit soveværelse skal være en mobilfri zone

Når du skal indrette dit soveværelse på ny, så foreslår vi, at du lader dette rum i huset være en mobilfri zone. Dette betyder altså, at du i denne zone hverken må tage dit arbejde eller fritidsaftaler med, hvis disse involverer din computer eller mobil. Hvis du vil have genskabt en normal soverytme, så tror vi på, at denne proces ikke inkluderer forstyrrende elektroniske elementer.

 

I stedet for at hive elektroniske enheder med ind på soveværelset, kan du tage en bog under armen og give dig til at læse denne, inden du falder i søvn. Mange læger og søvnspecialister anbefaler at slukke alle elektroniske enheder minimum en time før, at vi går i seng. Hvis du vil have, at dit soveværelse bliver et roligt, behageligt og stressfrit rum i din bolig, så er det nødvendigt, at du overholder denne regel.

Vælg et behageligt farvetema

Indretningen af soveværelse handler også om at vælge de rigtige materialer og farver til vægge såvel som sengetæpper. Her er du nødt til at afgøre med dig selv om, hvilke farver der får dig til at slappe mest af. Mange vælger for eksempel en farvepalet, der er domineret af rolige jordtoner, der ikke kan forstyrre blikket for meget. Når det kommer til sengetæpper og dynebetræk, er det en rigtig god idé, hvis du giver dig tid til at mærke, hvilke materialer du synes bedst om. Vi bruger rigtig mange af døgnets timer på soveværelset, og derfor skal dette rum helst være indbydende at komme hjem til hver eneste dag.

 

Skal du på udkig efter andet møbelment til dit soveværelse, så bør du kigge efter møbler, der er lette i deres udtryk. Det går ikke at have tunge bogreoler stående i dette rum, idet de let kan komme til at skabe rod og uorden. Vælg i stedet nogle enkle og lette møbler for at bevare den rolige indretning.