Overvejer du at tage et kviklån?

Overvejer du at tage et kviklån?

18. december 2020 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du står og mangler penge, kan det være meget fristende at tage et kviklån. Det er en type lån, hvor du kan låne små beløb og få dem i hånden med det samme. Du slipper derved for den lange proces og ventetid, du skal igennem, når du tager et lån i banken.

Der er mange forskellige meninger om kviklån, og det er op til dig at gøre op, om det er den rette løsning for dig. Det er en god idé at overveje, om du har styr nok på din økonomi til, at du kan betale pengene tilbage. Ellers kan du ende med at få et inkassofirma efter dig eller en meget høj gæld på grund af renter. Det er altså en stor beslutning, som skal tænkes igennem, før du springer ud i det.

Fordele og ulemper ved kviklån

Kviklån deler i sandhed vandene blandt folk, og derfor er det en god idé at opveje fordele og ulemper, før du vælger side. Her får du et overblik over de fordele og ulemper, der følger med, når du tager et kviklån.

Fordele:

  • Små beløb: et kviklån kan være en fordel, hvis du gerne vil låne et mindre beløb. Når du låner i banken, er der ofte tale om større lån til f.eks. køb af hus. Med et kviklån kan du nøjedes med at låne 10.000, hvis du står og mangler til f.eks. en ferie.

  • Hurtig udbetaling: det giver næsten sig selv, at et kviklån betyder, at du får pengene hurtigt i hånden. Det er en fordel, hvis du mangler penge nu og her.

Ulemper:

  • Høje renter: en af de helt store ulemper ved kviklån er, at der kan komme meget høje renter på. Hvis du ikke tilbagebetaler pengene hurtigt, kan det ende med at blive meget dyrt. Det er en af grundene til, at folk er imod kviklån.