Pas på dine tænder

Pas på dine tænder

4. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Vores tænder er en vigtig del af vores udstråling. Det er noget vi alle sammen ligger mærke til hos hinanden. Pæne tænder kan gøre en stor forskel på ens udseende. Men det er ikke kun udseendemæssigt, at vores tænder er vigtige. Faktisk kommer det overhovedet ikke i første række. Vores tænder er også vigtige, fordi de har en reel funktion. Vi bruger dem dagligt, og mange gange dagligt endda. Man tænker måske ikke så meget over det når man er ung. Men at passe godt på sine tænder, kan vise sig at være vigtigt senere i livet. Ikke nok med, at dine tænder forbliver pæne hvis du passer på dem, så undgår du altså også en masse komplikationer, som faktisk kan koste dig en hel del penge. Det er nemlig dyrt at gå til tandlæge i Danmark, og derfor er det noget vi alle burde bestræbe at undgå – i hvert fald så vidt som muligt. For vi skal jo alle sammen forsøge at overholde vores årlige tjek, netop for at undgå de dyre regninger i fremtiden. Men hvordan skal man passe på sine tænder? Vi er vel alle sammen godt klar over, at man skal børste sine tænder dagligt, men er der ellers noget man kan gøre?

 

Overhold dine tandlægetider

Det er faktisk de færreste der overholder alle sine tandlægetider. Måske de skubber den lidt, eller bliver fuldstændig væk. Det er til dels også forståeligt, da det ofte er penge man ikke føler er nødvendige at bruge. Det er dog en god ide at tænke på længere sigt, når det kommer til ens tænder. Det er vigtigt at man tager til de årlige tjek hos tandlæge, for netop at forhindre at der kommer nogle større komplikationer hen ad vejen. Det er nemlig meget svært selv at spotte, når den er galt med tænderne – med mindre det selvfølgelig indebærer smerte. Og så er det som regel sat i gang, og man kan forvente en større regning.

Der er selvfølgelig også forskel på regningerne, alt afhængig af hvor du går hen. Priserne varierer rundt omkring i landet. Så det er ikke nødvendigvis den samme hos en tandlæge i Rødovre, som den ville være hos en i Sønderjylland. Ofte kan det også betale sig at køre over grænsen til Tyskland. Hvis du skal have foretaget dig en større omgang, så er der faktisk rigtig mange penge at spare. Priserne ofte halvt hvad de er herhjemme.

Hvad kan du selv gøre for dine tænder?

Som nævnt tidligere, så er vi alle sammen bekendte med, at vi selvfølgelig skal børste tænder dagligt – gerne 2 gange. Men det er ikke altid, at det er nok. Først og fremmest, så skal man børste sine tænder grundigt, og i mindst 2 minutter. Dernæst så skal man sørge for, at man engang i mellem også bruger tandtråd. Tandbørsten kan nemlig ikke komme ned mellem tænderne, og der kan opbygge sig en masse skidt, som kan give betændelse i tandkødet. Du har måske oplevet, at din mund bløder lidt, i forbindelse med en tandbørstning? Dette er et typisk tegn på, at der er betændelse i dit tandkød, som nok kunne være forhindre ved at bruge tandtråd.