Planlæg firmajulegaven i god tid

Planlæg firmajulegaven i god tid

20. april 2019 Slået fra Af Redaktionen

Firmajulegaven er ofte længe ventet af personalet, som får flere og flere forventninger i kraft af at danske virksomheder bruger flere penge end nogensinde før på deres personale.

Netop folks forskellige forventninger kan gøre livet surt for den indkøber eller koordinator, der skal finde årets firmajulegave. Der er nemlig rigtig mange personer og meninger, der skal tages hensyn til i sådan en proces. Dertil er der faren for, at man vælger forkert eller skuffer flertallet med et dårligt valg. Præcis derfor giver det mening, hvis du lader dine ansatte vælge deres egen gave.

Lad dine ansatte vælge

At hvad for noget? Skal de ansatte vælge deres egen firmajulegave? Det lyder som alt andet end en overraskelse samt et organisatorisk mareridt! Bare rolig. Det behøver hverken være kedeligt eller svært at finde gode personale julegaver, som alle kan få glæde af.

I de mange såkaldte gaveshops, der findes vidt og bredt online, får du som indkøber let ved at planlægge årets firmajulegave på en måde, der gør alle glade. Du går simpelthen bare til siden og bestiller et bestemt antal adgange med et bestemt budget. Det kunne f.eks. være 30 adgange med hver et budget op til 500 kroner. Dine 30 ansatte får nu hvert deres login, hvortil der allerede er angivet et budget. På baggrund af budgettet åbnes der nu for et bredt udvalg af valgfrie julegaver, som den ansatte kan vælge ud fra. Alle ansatte vælger, og derpå sendes gaverne til din virksomhed. Væk er brok og besvær, ind er kommer gode gaver og stor tilfredshed.

Faktisk forholder det sig endda sådan, at fordi disse gaveportaler handler stort ind, kan de tilbyde varer til under butikspris. En varer som måske ville stå til 600 kroner i butikken, kan derfor sagtens tænkes at indgå inden for dit budget på 500 kroner.

Gaven er et vigtigt ritual

Når du giver en julegave på vegne af din virksomhed, er det en ekstra måde at sige tak på og vis påskønnelse overfor medarbejderen på. Det ved medarbejderen godt, og derfor er han eller hun lette at skuffe, hvis din gave ikke har en vis pondus. Det kan måske lyde en smule overfladisk, men signalværdien har større betydning end mange er klar over. Derfor er det en god idé at vælge den optimale løsning, hvilket i mange tilfælde er via en gaveshop.