Sådan bliver du en god iværksætter

Sådan bliver du en god iværksætter

15. februar 2018 0 Af Redaktionen

Der findes mange forskellige bud på, hvad en god iværksætter af. Man skal dog huske på, at hver virksomhed og person er forskellige Så hvad der måske fungerer for din konkurrent, fungerer måske ikke for dig. Vi har fundet 3 generelle tips, som er med til at sikre sig, at man bliver en god iværksætter.

Elsk hvad du laver

Når du har din egen virksomhed, er det vigtigt, at du har tænkt det hele godt igennem. Det vigtigste man skal gøre, når man er iværksætter er at holde fokus på, hvorfor man har startet sin egen virksomhed. Man skal have en stærk motivation for at tage på arbejde hver dag. Ofte også i weekenden. Det er forskelligt fra person til person, hvad ens drive er. Det vigtigste er blot, at man laver noget, som giver mening for DIG. Sørg for at de mennesker, som du omgås med udfordrer og respekterer dig. Man ser sig ofte blind på sine egne idéer, så sørg for at have et åbent sind. Selvom du er ejeren, har du ikke altid ret. Så bed om hjælp. Hjælp fra andre hjælper ligeledes mod stress, som der er mange iværksættere, som får. Så nyd, at du er din egen chef, og husk at slappe af en gang i mellem.

 

Forvent det værste

Når du har din egen virksomhed, er det en god idé at frygte det værste. Det kan lyde meget pessimistisk, men for ikke at komme i pengeunderskud eller få andre ubehagelige overraskelser, så sørg for at forvente det værste. Det er en god idé at sætte penge af hver måned til uforudsete ting. Desuden kan man med fordel tjekke op på, hvad de typiske uforudsete ting er. For eksempel sker det relativ ofte, at en computer lukker ned, eller at kaffemaskinen kommer på overarbejde. Så tjek for eksempel op på, hvad en reparation af iphone i Århus koster og budgettér med, at sådanne ting sker ligegyldig, hvor meget man passer på.

 

Investér i dine medarbejdere

Sidst men ikke mindst, så er kompetente og glade medarbejdere en vigtig del af din virksomhed. Sørg for, at du skaber de bedste rammer for en god arbejdsplads. Medarbejdere er din virksomheds vigtigste aktiver, så man skal huske at pleje og vedligeholde dem. Det kan gøres på flere måder. Sociale arrangementer er med til at motivere medarbejdere, og hvis det sociale bånd er godt, viser undersøgelser, at arbejdsopgaver bliver løst hurtigere og bedre. Så sørg for at holde julefrokost og andre firmafester, som er med til at styrke fællesskabet og dermed også produktiviteten.

Sørg desuden for at videreuddanne dine medarbejdere, så de hele tiden er up-to-date med den konstante udvikling. Ved at videreuddanne sine medarbejdere, sikrer man sig, at de ikke ønsker at skifte arbejdsplads, da der bliver investeret i dem. Sørg for løbende at holde MU-samtaler, hvor videreuddannelse bliver diskuteret. Tack afholder desuden en række kurser og uddannelser til virksomheder.