Sådan får du et skøde tinglyst

Sådan får du et skøde tinglyst

19. december 2018 0 Af Redaktionen

Det kan være en nyttig ting at vide, netop hvordan man får et skøde tinglyst. Hvad enten du hører om dette for første gang, eller om du bare har glemt, hvordan dette gøres, så får du her en gennemgang af, hvordan man får et skøde tinglyst.
Skal du i stedet have hjælp af nogle dygtige fagfolk? Så kan du kontakte de eksperterne hos Din Bolighandel og få den nødvendige hjælp, så du kan få tinglyst dit skøde hurtigst muligt.

Hvem kan tinglyse et skøde?

Når man skal have tinglyst et skøde, så har du flere muligheder i forhold til, hvem du kan kontakte eller få hjælp hos. Er du i gang med at købe bolig, så kan du faktisk give din ejendomsmægler fuldmagt til at få skødet for ejendommen tinglyst. På denne måde slipper du for at skulle besvære dig med det. Det samme kan du også gøre med din advokat, hvis du har sådan en, eller din bankrådgiver. Du har derfor flere muligheder at vælge mellem. Du kan også, som foreslået i første afsnit, kontakte en tredjepart som specialiserer sig inden for området.
Det er også en mulighed at gøre det selv. Dog vil dette kræve, at du enten i forvejen har erfaring med boligkøb, eller forstår dig på tinglysning af skøder. Har du allerede prøvet at tinglyse et skøde før, så burde du dog også kunne gøre det igen.

Derfor skal du tinglyse skøder

Hvorfor skal man så egentlig tinglyse skøder? Jo, når man tinglyser et skøde, så får man officielt rettighederne til den ejendom eller bolig man har købt. Når man tinglyser et skøde, så bliver dine rettigheder officielt registreret, og du kan først fra tinglysning af skødet kalde dig for den retmæssige ejer. Det er også en nødvendighed, hvis en anden person hævder at have rettighederne til noget, som du har rettighederne til. Den af de to personer, der har et tinglyst skøde til ejendommen, vil være den formelle ejer.